2024-02-26 | 1 min läsning

STCC tillbaka i Göteborg – nu med elbilar

Micke Bern, vd för STCC , och Henrik Jutbring, evenemangschef på Got Event.
2024-02-26 | 1 min läsning
STCC tillbaka i Göteborg – nu med elbilar
Den 8-9 juni hålls Sveriges första helt elektrifierade STCC-mästerskap. Platsen blir en 625 meter bana som byggs upp intill Ullevi. Där tävlar förarna i ett nytt format – två och två åt gången.

Förra gången ett STCC-mästerskap kördes i Göteborg var 2014 i Frihamnen. Från och med i år är racingbilarna helt elektriska. Något som minskar sportens klimatpåverkan och gör det möjligt att åter arrangera tävlingar inne i städernas mer centrala delar.

Banan i Göteborg blir 625 meter lång och kommer att ligga mellan Ullevi och Scandinavium. Dessutom byggs depåer och ett event- och utställningsområde framför Ullevi. Det ska vara öppet för allmänheten och fyllas med allt från e-sport till tillfällen att träffa förare och team.

Förarna ställs mot varandra

Nytt för i år är också att loppen körs på en så kallad Head 2 Head-bana. Det innebär att förarna tävlar mot varandra, två åt gången, enligt ett upplägg med testpass, kval, kvartsfinal, semifinal och final.

Tävlingshelgen i Göteborg arrangeras ihop med Göteborg & Co och Got Event och är den första av årets fem STCC-mästerskap. Senare i sommar genomförs ett liknande stadslopp i Helsingborg.Prenumerera så du inte missar något nytt!