Den 18 maj är renoveringen av Tingstadstunneln färdig och har full kapacitet igen för E6-trafiken. Foto: Trafik Göteborg

2024-05-09 | 1 min läsning
Tingstadstunneln redo för trafik igen
Lördag 18 maj är renoveringen av Tingstadstunneln klar och det blir full kapacitet igen för trafiken på E6 genom tunneln.

Efter två års renovering närmar sig arbetet med Tingstadstunneln sitt slut. I måndags öppnade båda tunnelrören för trafik men endast med ett körfält öppet i varje riktning för E6-trafiken. All annan trafik leds om via Marieholmstunneln.

Full kapacitet genom tunneln

Den 18 maj är renoveringen klar och då blir det full kapacitet genom tunneln med två körfält i varje riktning för E6-trafiken. Övrig trafik hänvisas till Marieholmstunneln fortsättningsvis.

Samtidigt öppnar också flera av anslutningarna som varit stängda under renoveringen. Då går det återigen att köra från Tingstadstunneln till E45 centrum och E45 Karlstad.

Karta: Trafik Göteborg

Ytterligare en helg-avstängning

 Efter att båda tunnelrören har öppnats kommer Tingstadstunneln att stängas helt ytterligare en helg på grund av efterarbeten. Det sker helgen 31 maj – 2 juni.  Precis som vid tidigare tillfällen leds trafiken då om till Marieholmstunneln.

Utöver detta återstår en del arbeten under cirka sex månader framåt innan hela projektet är klart.

Trafiken kommer dock att påverkas mellan Lundbyleden och Tingstadstunneln. Läs mer om det på Trafik Göteborgs hemsida.Prenumerera så du inte missar något nytt!