2018-01-25 | 2 min läsning

Tre Stiftelser till final i Arla Guldko

Färskt bröd varje dag, äkta smör och personlig kontakt med de boende. Det är några av framgångsingredienserna till seniorboendet Tre Stiftelsers matlagning, som gett dem en nominering i kategorin Bästa seniormatglädje i Arla Guldko 2018

‒ Finalplatsen är allas förtjänst. Samtliga på stiftelsen är involverad i maten, det är bara tillsammans som vi kan lyckas med helheten kring måltiden, säger Emil Jacobsson, kostchef på Tre Stiftelser.

Medarbetarnas målbild för sin matlagning är att de själva ska vilja bo och äta där.

‒ Vi jobbar medvetet med kvalitet och har ambitionen att ständigt utvecklas.

På Tre Stiftelser finns två restauranger för de 380 hyresgästerna. Personalen försöker ha en personlig kontakt med gästerna för att lära känna dem och veta vad de vill ha när det gäller mat och service.

Har eget bageri
‒ Vi har höga krav från vår hyresgästerna och det är bra, säger Emil Jacobsson.

På Tre Stiftelser har man ett eget bageri och serverar färskt bröd varje vardag och två gånger i veckan bakas kaffebröd. Men köket bjuder inte bara på vardagsmat. Under året arrangeras även grillfest, kräftskiva, nobelfest och gourmetkvällar.

Även serveringen är viktig för matupplevelsen. För att skapa de bästa förutsättningarna för en trevlig måltid arbetar personalen på Tre Stiftelser med en tydlig måltidschecklista som beskriver vad som ska göras före, under och efter måltiden.

Vinnarna koras vid en finalgala i Stockholm den 3 maj.



Prenumerera så du inte missar något nytt!