Foto: Carin Smederöd

2024-06-26 | 5 min läsning
Trevlig sommar!
Vårt Göteborg har sommaruppehåll och återkommer måndag 12 augusti. Här tipsar vi om en del av allt det som finns att göra i stan under sommaren. Trevlig sommar önskar redaktionen!

Sommartips i Vårt Göteborg:

Massor av gratis aktiviteter på sommarlovet
Runt om i Göteborg ordnas mängder av roliga och spännande aktiviteter för barn och unga. Street dance, aikido, teater, konstkollo, skateskola och kompisflätning är bara några exempel.

Foto: Göteborgs Stad

Poseidon ordnar sommarkul
Kommunala bostadsbolaget Poseidon ordnar sommaraktiviteter för barn, ungdomar, familjer och seniorer. Cirkusskola, kajakpaddlingar, sommarvandringar, loppis, vattenlek och mycket annat kul står på schemat.

Plaskis redo för sommarsäsongen
Nu har den populära plaskdammen vid Mariaplan fyllts på med vatten. Bassängen är öppen mellan 1 juni och 31 augusti.

Plaskis vid Mariaplan. Foto: Göteborgs Stad

Guidade turer i Slottsskogen
Har det funnits björnar i Slottsskogen? Vad har Kobbs te med parken att göra? Vad är grejen med landskapsstugorna? Det är några av frågorna som får svar på de guidade turerna som ordnas i parken i sommar.

Västerhavsveckan – havsfest för alla åldrar
3–11 augusti är det dags för årets upplaga av Västerhavsveckan. Programmet är som vanligt fullspäckat med aktiviteter, kunskap och upplevelser för alla åldrar, allt med fokus på havsmiljön.

Sommarunderhållningen – en festival för alla
Berättarkvällar, visaftnar, barnteater och Sommarestrad med Harald Treutiger. Göteborgs längsta festival, Sommarunderhållningen, levererar i vanlig ordning ett späckat program av gratis underhållning till slutet av augusti.

Foto: Hubert Sosnowski

Massor av lovaktiviteter med kulturskolan
Vill du göra något kreativt, kul eller kanske prova något helt nytt under sommarlovet? Kulturskolan har fyllt på med massor av aktiviteter för barn och ungdomar.

Här hittar du bokbussen i sommar
Bokbussarna tar sommarlov men det blir inget latande i hängmattan. I stället lastas de fulla med trädgårdsmöbler, parasoll, pyssel och poängpromenader för att dyka upp på tolv platser runt om i Göteborg.

Träna gratis hela sommaren
Träningen tar inte sommarlov i Göteborg. Utegymmen och aktivitetsytorna fortsätter att vara bemannade hela sommaren. Dessutom blir det aktivitetsdagar med minilopp, poängpromenad, träning och prova-på-aktiviteter.

Foto: Jennie Ekstrand

Sommartorget bjuder in till aktiviteter
Pingis, innebandy, dans, pyssel, spel och chill väntar på flera av Göteborgs lokala torg i sommar.

Jubileumsparkens högsäsong inleds med mini-triathlon
Under högsäsongen har hamnbadet öppet varje dag och olika aktiviteter äger rum i parken hela sommaren.

Foto: Göteborgs Stadsmuseum

Gåtfull snusdosa i guld visas på stadsmuseet
Göteborgs stadsmuseum har öppnat en ny permanent utställning om 1700-talets Göteborg. Där visas bland annat en snusdosa i guld med hår infällt bakom glas. Men vem tillhör håret? Stämmer det att det kommer från Marie Antoinette och var en gåva till Axel von Fersen?

Ny film skildrar 400-årsjubileet på tio minuter
I filmen får tittarna följa med hela vägen från vision till verklighet och ta del av de värden som 400-årsjubileet har skapat för framtiden.

Vårt Göteborgs historiska artikelserie Gamla Göteborg
Massor av sommarläsning om hur det var i Göteborg för länge sedan!

Fritidsbanken efterlyser sommarprylar
Har du ett tält eller fiskespö liggandes i förrådet? Eller kanske en sparkcykel eller våtdräkt som inte används längre? Då tar Fritidsbanken på Frölunda Torg gärna emot dem. Just nu finns det ett stort behov av prylar för sommaraktiviteter.

Gratis kollektivtrafik för skolungdomar i sommar
Göteborgs skolungdomar i årskurs 6 till årskurs 2 i gymnasiet får åka gratis buss, spårvagn, tåg och båt i hela regionen från 1 juni till 31 augusti.

Trafiken i sommar:

Spårarbete påverkar trafiken i Brunnsparken
Räkna med längre restid genom Brunnsparken i sommar. Den 16 juni startade ett stort spårarbete som gör att bussar och spårvagnar får nya körvägar.

Brunnsparken. Foto: Trafik Göteborg

Klipp ner växtlighet och minska trafikfaran
När träd och buskar växer ut i gatan och skymmer sikten finns risk för förödande konsekvenser. Så här kan du som fastighetsägare bidra till att öka trafiksäkerheten.

Mer trafikinformation hittar du här:

Trafik Göteborg

Trafiken.nu

Tips från Göteborgs Stad:

Sommarlåna böcker på biblioteket
Mellan den 18 juni och 29 juli lånar du böcker i fem veckor i stället för tre på alla folkbibliotek i Göteborg

Hitta badplatser
I Göteborg kan du som är badsugen välja mellan små stränder vid skogssjöar eller salta havsbad med solvarma klippor.

Hitta naturområden
Vill du veta mer om djur och natur? Eller bara komma ut i naturen för att njuta av stillheten eller motionera? Här hittar du information om naturområden i Göteborg och hur du kan ta dig dit med kollektivtrafiken.

Hitta lekplatser
Göteborg har cirka 300 lekplatser. Flera av dem är tillgänglighetsanpassade. De kan ha asfalt eller gummibeläggning för att det ska bli lättare att komma intill lekredskapen.

Göteborgs Stads kalendarium
Hitta aktiviteterna här!

Göteborg.com – Göteborgs officiella besöksguide
Välkommen till Göteborg – Västkustens vänliga storstad med en levande kulturscen, restauranger i världsklass, hållbara upplevelser och magiska skärgårdsöar.Prenumerera så du inte missar något nytt!