Visualiseringen är gjord utifrån Varvshistoriska föreningens modeller som Jonas Myrstrand skannat och lagt in i 3D.

Jonas Myrstrand har tagit fram visualiseringen av varvsepoken på Lindholmen.
Varvsepoken dominerade Lindholmen under flera hundra år. På Varvshistoriska föreningens museum går det att se modeller av varven. Dessa har Jonas Myrstrand på Studio Jox lånat, scannat och lagt in i 3D.
– Jag brinner för att berätta om varvshistorien. Jag var på Varvshistoriska föreningens museum och såg gamla fotografier och filmer och tänkte att det här måste folk få uppleva, att det var så här det var.
Vill ge en känsla
Jonas Myrstrand har regisserat de berättelser som användaren kommer att få uppleva i virtual reality-miljö. Han har haft hjälp av en programmerare och en animatör.
– Syftet med berättandet i VR är ge en känsla av hur det kunde ha varit att arbeta på varvet: att sjösätta fartyg, köra kran, nita och svetsa. Den konstnärliga stilen och berättelsen är en skuggvärld, med varvsarbetare som är silhuetter och fragmentariska hus. Jag vill att det ska kännas som ett minne.
Se en kort VR-film
Den 22 september firar Visual arena i Lindholmen Science Park tio år. Då är Studio Jox på plats och besökarna kan uppleva den korta virtual reality-filmen GBG Minnesvarv som ger ett smakprov inför VR-premiären under Göteborgs 400-årsjubileum. VR-plattformen riktar sig framför allt till unga som inte upplevt varvstiden och Jonas Myrstrand tycker det är viktigt att nå ut till bibliotek och skolor när projektet är färdigt.