Var med och skapa Göteborgsmåltiden

Göteborg & Co lanserar nu tävlingen Göteborgsmåltiden där den bästa rätten som representerar Göteborg ska utses. Tävlingens syfte är att skapa stolthet kring den lokala maten, inspirera till nyttigare matvanor och bidra till en mer hållbar framtid.
Bakom projektet står Switch food hub (ett EU-samarbete mellan forskningsinstitutet Rise och Chalmers tekniska högskola), Turistrådet Västsverige och Göteborgs Stad.
– Switch food hub ser Göteborgsmåltiden som en möjlighet att lyfta den lokala matkulturen och regionens fantastiska råvaror – med fokus på fullkorn, grönt och sjömat. Det handlar om hälsa, hållbarhet och att skapa matupplevelser som inspirerar till bättre matvanor, säger Marcus Adevi Klasson, projektledare och konsumentforskare på Rise och Switch food hub.
Fokus på fullkorn och hållbarhet
Är du intresserad av framtidens mat och vet vad du förknippar med Göteborgs matkultur? Då kan du vara med och tävla om att ta fram den nya signaturrätten. Tävlande ska skicka in ett förslag på en huvudrätt som signalerar Göteborg och som samtidigt har fokus på hållbarhet.
En expertjury på tio matexperter, bland andra köksmästaren Patrik Severin och matinfluencern Nikola Zivkovic, kommer att utse det vinnande bidraget. Senare i vår är det dags för semifinal där tre finalister går vidare till den stora finalen under Göteborgs Kulturkalas 2025.
Vad man vinner? Äran att ha skapat Göteborgs nya signaturrätt!

Foto: Happy visuals
Förslagen ska också uppfylla minst ett av följande tre hälso-och hållbarhetskriterier: Göteborgs kulturkalas. Foto: StudiografenDetta behöver du för att vara med och tävla:
Mer om tävlingen: