Morgan längtar redan efter jubileet den 16:e mars.
– Då är det tre år sedan jag blev ihop med min tjej, tre år sedan jag började spela innebandy och tre år sedan jag började i Fixarna. Det var en bra dag, säger han och ler med precis hela ansiktet.
Morgan var med från första början i den grupp som studerade på Kooperatörshuset och efter hand skulle utvecklas till arbetskooperativet Bjurslättsfixarna. Nu är han ordförande i företaget, vilket innebär en hel del förpliktelser.
– Imorgon ska jag träffa studenter från socialhögskolan, och om några dagar ska jag föreläsa för socialsekreterarna i Lundby om vår verksamhet. Men jag är inte särskilt nervös, jag känner ju åtminstone de flesta av socialsekreterarna sedan tidigare, berättar Morgan.
Bjurslättsfixarna är ett företag med många verksamhetsområden, precis som namnet antyder.
Flytthjälp, målning, städning, röjning och reparationer utföres i hela Göteborg med omnejd, den längsta turen hittills gick till Småland med en stor klocka.
Letar ny lokal och nya medlemmar
Just nu ligger fokus dock mest på att hitta en ny lokal och på rekrytering av nya medlemmar, efter en ganska turbulent tid med både byte av handledare och några avhoppade kooperatörer. Morgan är faktiskt den ende som är kvar från originalgänget, Anders började för ett år sedan, Kalevi vid årsskiftet och handledaren Ulf Jansson är ny sedan bara ett par månader.
– Det vore bra om vi kunde bli fem, sex stycken igen, gärna med lite olika kompetenser. Men framförallt är det viktigt att vi lyckas behålla kamratandan, säger Anders, som själv tog kontakt med Kooperatörshuset efter att ha sett en broschyr på en vårdinrättning.
– Jag är glad att jag tog tag i det själv, men jag har fortfarande fullt upp med att tänka på hur jag ska komma vidare i livet. Jag trivs inte med att vara pensionär vid 50, utan vill vara kreativ och ha ett omväxlande jobb. Men det är svårt när man inte är så snabb längre och har varit ifrån arbetslivet ett tag, säger Anders.
Umgås med folk som tänker med hjärtat
Även Morgan var utan meningsfull sysselsättning alltför länge innan Fixarna kom in i hans liv.
– Men nu behöver jag inte skämmas längre, och säga att jag är arbetslös om någon frågar. Jag känner äntligen att jag betyder något och umgås varje dag med människor som inte alltid haft det lätt i livet, men som tänker med hjärtat.
Anders Egle