Kom igen så hoppar vi på mattan, säger Emma Bergqvist och utmanar tioårige Mikael att testa sina gränser.
Tack vare en ledarkurs i skolan har Emma börjat träna funktionshindrade barn.
Det är uppenbart att Mikael Jutebäck, 10, gillar torsdagskvällarna i gymnastikhallen på Dalheimers Hus. Mamma och pappa har gått och fikat medan Mikael hoppar på mjuka mattan, rullar boll och leker kurragömma med Emma.
– Vi kallar det allaktivitet. Funktionshindrade barn och ungdomar är välkomna hit för att prova på många olika saker, säger Marika Hall från föreningen 3V.
Sedan en tid tillbaka har 16-åriga Emma Bergqvist fungerat som Marikas ”hjälptränare”. De båda träffades när Marika höll i den ledar- och demokratiutbildning som Emma valt som Elevens Val på Högsboskolan.
Eleverna erbjöds att vara volontärer på Göteborg Open, ett arrangemang för funktionshindrade ungdomar. Emma var en av dem som nappade.
– Hon var så entusiastisk och positiv. Jag tänkte att det här är en tjej att ta tag i, säger Marica Hall som är engagerad i handikappidrotten.
Emma tackade ja till förfrågan att hjälpa Marika med allaktiviteten – och det ångrar hon inte.
– Det är hur kul som helst att få vara med. Jag hjälper till med olika saker och det är roligt att se att alla kan delta, oavsett vad de har för funktionshinder. Det är en bra erfarenhet för mig också, säger hon.

Monica Rossing

Fotnot: 3V (Vi vill vidare) är en idrottssektion i RBU, Rörelsehindrade barn och ungdomar.
Läs mer på www.3vhif.nu