Skulle du klara dig på vad du har hemma om det blev strömavbrott och alla affärer höll stängt i en vecka?

  Anna Eriksson, Backa
  – Absolut inte, jag skulle sakna det mesta i matväg utanför kylskåpet, som konserver, bröd och kalla soppor. Och jag har ingen kamin eller gasolkök och ljusen skulle bara räcka några dagar.

  Stephanie Denier, Kallebäck
  – Jag var på överlevnadsläger en gång, så jag skulle nog kunna klara mig, fast det är intressant att se hur människor beter sig i en sådan situation! Nu slår det mig att jag faktiskt har väldigt ont om konserver hemma …
  Göte Lyréus, Lunden
  – Du, jag bodde i Olskroken under 1930- och –40-talen och då var det strömavbrott hela tiden, men aldrig någon som klagade, utan man hjälpte varandra. Nu talas det om ”hot” så fort lampan slocknar! Tänk på hur de har det i Bagdad, till och med de hankar sig fram.
  Cyrus Teherani, Angered
  – Nej, för mig innebär till och med vanliga röda dagar kris, en hel vecka vore katastrof! När det snöar mycket tänker jag att de har tur som bor i villa och kanske har kamin att elda i. Men tack för påminnelsen, jag måste köpa konserver och stoppa i skafferiet.
  Martin Rogers & Adam Benson-Davis, London
  – Vi skulle definitivt klara oss på soppor, bönor, varma kläder, gasolkök och stearinljus i minst en vecka. Men vi är nog väldigt ovanliga för att vara London-bor, där är de flesta annars totalt oförberedda på allting!