1 Vad är föreningens viktigaste roll? 2 Vad kan kommunen göra mer? 3 Varför har ni lyckats?

Lisbeth Ledner, ordförande, Bulycke Ridklubb med 600 medlemmar:
1. Att ha en bra ungdomsverksamhet och fånga upp de ungdomar som kommer hit.
2. Vi får aktivitetsstöd och lokalstöd från kommunen. Men, eftersom vi är lite av en fritidsgård skulle vi gärna vilja ha stöd för att kunna anställa en fritidsledare. Tjejerna hänger här även när de inte rider och vi vill gärna aktivera dem.
3. Vår verksamhet bygger på frivilliga insatser från föräldrar och äldre ungdomar. Att så många ställer upp är jätteviktigt.

Ralf Jinesjö, ordförande, Gamla Redbergspojkar med cirka 280 medlemmar:
1. Den sociala biten är viktigast. Vi träffas två gånger i veckan och våra aktiviteter är alltid välbesökta. För många änkemän är detta det enda de har.
2. Vi får hyresbidrag och aktivitetsbidrag, men skulle gärna vilja ha pengar. De skulle vi använda till fler aktiviteter. Vi spelar biljard, bowling och boule – men många idéer kan inte genomföras för att det blir för dyrt för medlemmarna.
3. Vi i styrelsen jobbar hela tiden aktivt med att ordna bra aktiviteter. Det betyder att alla ska kunna delta – ingen ska behöva sitta bredvid.

Reine Emanuelsson, ordförande Vuxna på gång i centrum, med cirka 50 medlemmar:
1. Att finnas ute på stan som stöd för ungdomarna. De har behov av att det finns vuxna ute på natten som inte är på väg hem från krogen. Många tror att vi mest tar hand om berusade ungdomar – men det är en mycket liten del av vad vi gör.
2. Vi får lite bidrag och alla som nattvandrar ställer upp idéellt. Vi behöver inget mer stöd från kommunen – utan fler vuxna som vill vara med. I år har vi stora projekt som friidrotts-EM och vi behöver vara fler.
3. Vi gör detta för att satsa på ungdomarna, som är vår framtid. De flesta är kanonfina och det ger mycket att vara med och nattvandra. Vi har trevligt tillsammans och det är en positiv verksamhet.