Värderingar, förhållningssätt, delaktighet. När personalen på Bögatans förskola började arbeta aktivt med de frågorna, blev föräldrarna nöjdare än de varit på länge.
– Det var som ringar på vattnet, hela stämningen blev mycket mer positiv, säger en av förskollärarna.
Personalen på Bögatans förskola trivs med sitt jobb. Egentligen har de alltid trivts. Samtidigt är det lätt att man travar på i de gamla hjulspåren, konstaterar förskollärare Britt-Marie Adamsson. Det är så många dagliga rutiner som måste utföras, ibland är det svårt att höja blicken och ta tag i de saker som inte fungerar gnisselfritt.
När den första riktigt detaljerade enkäten genomfördes bland föräldrar i förskolan hösten 2000, var resultatet inte särskilt upplyftande för Bögatan. Föräldrarna var inte så nöjda med frågor som exempelvis rörde delaktighet och bemötande.
– Vi kände att detta är en utmaning, något vi måste vända. Vi kan ju bättre, det visste vi. Det här är ett jätteroligt och viktigt arbete, och vi vill att det ska märkas, säger Britt-Marie Adamsson.
Gick på djupet
Tillsammans med Ewa Ericsson, som är förskolechef i Överås och Kärralundsområdet, gick personalen på Bögatan grundligt igenom sina egna tankar och värderingar kring sitt arbete – hur man är gentemot kollegor, barn och föräldrar, vad man verkligen ville med verksamheten.
– Det kändes väldigt viktigt att göra detta i en positiv anda, försöka fokusera på det som var bra likaväl som på det som var mindre bra. Det är fantastiskt vad mycket idéer, glädje och kraft som finns bland personalen, bara man tar tag i frågan på rätt sätt och har modet att gå på djupet med olika frågeställningar, konstaterar Ewa Ericsson.
Bjöd in till delaktighet
En av utmaningarna var också att ta itu med de saker man inte var överens om, menar hon. Istället för att fastna i försvarspositioner försökte man kanalisera de olika åsikterna på ett proffsigt sätt. En föräldragrupp startades på förskolans initiativ, där man bland annat gick igenom vad läroplanen innehöll och bjöd in till mer engagemang och inflytande över förskoleverksamheten.
– Vi såg också till att träffas oftare för att ha roligt, till exempel picknick eller utflykter. Att bygga relationer är egentligen det viktigaste av allt, det är ju själva kittet i verksamheten, säger Ewa Ericsson.
Responsen från föräldrarna har varit väldigt positiv, medelvärdet för det så kallade Nöjd Förälder-index (NFi) har höjts från 63 till 81 från år 2000 till 2004. Och förskolan jobbar kontinuerligt med exempelvis kompetenshöjning och värderingsfrågor. Kvalitetsarbetet är en ständig process, påpekar Ewa Ericsson.
Stämningen på Bögatans förskola kan numera sammanfattas i ett enda ord: arbetsglädje. Britt-Marie Adamsson förklarar:
– Det känns verkligen roligt att vårt arbete gett så goda resultat i enkäterna. Vi har lärt oss att vara tydligare i vår kommunikation, och samtidigt uppmuntra varandra. Då blir man inte heller lika känslig för kritik.
Pernilla Fredholm