Flera tusen av Göteborgs Stads ideella ledare samlas den 30 mars på en stor festkväll på Scandinavium.
– Kvällen börjar med ett drop-in-mingel på Mässan och fortsätter sedan på Scandinavium med en massa spännande uppvisningar.
– Göran Johansson kommer att inleda, sedan blir det bland annat gymnastik, Aikido och cykeltrial. Rickard Olsson och Leif ”Loket” Olsson kommer att vara där och Molly Sandén ska sjunga, berättar Kicki Johansson, projektledare på idrott- och föreningsförvaltningen.
Konferencierer under kvällen är Anna Mannheimer och Peter Apelgren.
I Göteborg finns det 35.000 ideella ledare. Alla kommer kanske inte att kunna närvara, men Kicki Johansson hoppas på att i alla fall 10.000 anmäler sig. Därför har man valt att lägga festkvällen på Scandinavium.
– Det här är en del i stadens ledarsatsning. Vi vill uppmuntra alla ideella ledare och ge dem ett tack, säger Kicki Johansson på Idrotts- och föreningsförvaltningen.
Under förra våren träffade hon uppskattningsvis 500 ledare i Göteborg och pratade med dem om vad de skulle vilja ha för tecken på uppskattning.
– Svaret blev att de ville ha något festligt, någonstans att mötas, och inte de vanliga föreläsningarna om ledarskap och så vidare, säger hon.
Kicki Johansson lovar även en hemlig gäst och diverse utlottningar. En inbjudan har skickats ut till alla föreningar som får fördela platserna bland sina ledare.
– På sikt kan det här bli en återkommande kväll kanske vartannat eller vart tredje år, säger hon.
Niklas Aronsson