Namnet på den offensiva satsningen är ingen slump. Hela poängen med Hemmalaget är just att bygga ett lag i den ofta individuellt inriktade friidrotten.

– Hemmalaget visar att man har förstått vad som krävs för att lyckas; en fokusering på allt som rör idrottsverksamheten och att man använder alla resurser som finns runtomkring den aktive, säger Alhaji Jeng, den stavhoppande Öisaren som är ett av Sveriges största medaljhopp i EM.

Får stöd från näringslivet

Tillsammans med dryga dussinet andra aktiva och deras tränare har han under de senaste fyra åren ingått i den grupp som stöttats ekonomiskt av Göteborgs friidrottsförbund i en långsiktig satsning mot just EM.

Det senaste året har även näringslivet tagit plats i laget för att ge hemmahoppen bästa möjliga uppladdning.

– Det är inte en traditionell sponsring i den meningen att man kalkylerar med att räkna hem den i framtida försäljning, utan snarare goodwill från företag som med hjärtat vill göra något bra för Göteborg, säger Maria Leffler, projektkoordinator för Hemmalaget på Business Region Göteborg.

Läs hela artikeln i senaste numret av Vårt Göteborgs pappersupplaga som utkommer onsdagen den 19 april. Tidningen delas ut till alla hushåll i Göteborgs kommun. Den finns också att ladda ner som pdf-fil
här
.