Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Trafik

[Publicerad 2014-06-11]

P-arken öppen för besöksparkering

Foto: Parkeringsbolaget

Gäller från 2 juni. Nu är det fritt fram att ställa bilen i parkeringspråmen P-arken, även om man inte har parkeringstillstånd. Sedan 2 juni är pråmens plan 1 upplåten för besöksparkering dygnet runt. Orsaken är byggena vid Skeppsbron.

Just nu pågår mycket omfattande byggarbeten vid Skeppsbron, bland annat förberedelser för en ny knutpunkt för kollektivtrafiken och för spårväg på sträckan Järntorget-Stenpiren-Lilla Torget.

När de byggena startade, försvann en del platser för besöksparkering. Genom att öppna P-arken för besöksparkering, hoppas ledningen för Parkeringbolaget nu att läget ska förbättras.

– Beslutet kommer att öka tillgängligheten och förbättra parkeringssituationen för besökare som kommer med bil till centrala Göteborg, säger Karin Lindroth, marknads- och affärsutvecklingschef på Parkeringsbolaget.
Plan 2 och 3 kommer att vara reserverade för tillståndsparkering måndag-fredag mellan kl 7.00 och 17.00. Övrig tid är det besöksparkering på alla tre plan.

Totalt finns 403 platser i P-arken.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Göteborgs Stads servicepolicy, återremiss för ärendet om projekt Skeppsbron samt återremiss för om- och tillbyggnaden av Sjöfartsmuseet var något av det som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 31 januari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling