Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Tema stadsutveckling

[Publicerad 2016-09-23]

Påverka Göteborgs utveckling med nya appen Min stad

Foto: Frida Winter

Lämna förslag direkt med mobilen. Har du idéer på hur ditt område kan utvecklas eller undrar hur Majorna såg ut för femtio år sedan. I den nya appen Min Stad kan du både påverka framtiden och uppleva stadens historia.

Med nya appen Min Stad kan du gå omkring i Göteborg och lämna ett förslag till förändring av staden precis när, och där, du får din idé.

– Det är ju när man är ute och rör på sig som man kommer vad man tycker är bra och dåligt och vad som kan förbättras, säger Eric Jeansson som är geodatastrateg på stadsbyggnadskontoret och varit med att utveckla den nya appen.

Min stad är från början en hemsida som startades 2012. Den finns fortfarande kvar och precis som i appen kan man där följa Göteborgs Stads olika stadsutvecklingsprojekt och satsningarna inför 400-årsjubileet.

Promenad tillbaka i tiden
– Appen är ett lättillgängligt komplement till hemsidan som vi hoppas kan nå fler och yngre användare.

Nytt för appen är att besökarna kan dela med sig, både i text och bild, av sina berättelser från favoritplatser i Göteborg.

Om du stöter på ett spännande område i staden finns det även möjlighet att få information och se historiska bilder, från Göteborgs stadsmuseum, från vissa utvalda platser.

Det allra viktigaste med den nya appen tycker Eric Jeansson är att de förslag som besökarna lämnar in inom ett pågående planområde tas om hand.

– Idéerna kommer användas som underlag och inspiration i planeringsprocessen på stadsbyggnadskontoret. Vi får in så fantastiskt mycket bra material från göteborgarna. Uppfinningsrika och smarta idéer som vi ska använda oss av, säger han.

Appen Min Stad finns att ladda ner på Google play store eller Apple appstore.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling