Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2018-04-09]

Plast temat för årets städmorgon

Morgonpigga skräpplockare vid förra årets städmorgon. Foto: Trygg, vacker stad

Vårstädning och underhållning. Tidigt på morgonen på onsdag 11 april samlas kommunpolitiker, tjänstepersoner och näringsidkare vid Stora Teatern och plockar skräp. Det är städmorgon – en årlig kampanj för att uppmärksamma nedskräpning och få folk att tänka till kring sitt beteende.

Inför städmorgonen görs ett uppehåll av städningen av Avenyn, Östra Hamngatan, Kungstorget och Kungsportsplatsen från och med söndag natt. Syftet är, förutom att se till att det ska finnas något att städa upp, att visa för göteborgarna hur skräpigt det blir utan kontinuerlig städning. Farligt material, som glas, kommer dock fortfarande att plockas bort och papperskorgarna kommer tömmas som vanligt.

Arrangeras för elfte året i rad
Alla som vill är välkomna att komma och hjälpa till att städa, och städredskap kan lånas på plats vid Stora Teatern.

Städmorgon arrangeras i år för elfte gången i ordningen av Trygg, vacker stad i samarbete med Avenyföreningen och Innerstaden Göteborg. I år vill arrangörerna rikta särskild uppmärksamhet mot plastskräp, som är ett globalt miljöproblem som ställer till stor skada inte minst i havet.

Förutom städning blir det på årets skräpmorgon också andra, mer festliga, inslag som levande musik, röd matta och fotovägg så att man kan skryta på sociala medier. Och sist men inte minst – en robotpapperskorg.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 23 maj

Sändningen startar klockan 16 på torsdag 23 maj.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för bostäder och verksamheter i Pustervik, gemensamma riktlinjer för stadens avhopparverksamhet, detaljplan för Västlänkens station Korsvägen och åtgärder för att stärka arbetet mot sexuella trakasserier på Göteborgs Stads arbetsplatser var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 22 maj. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling