Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-06-17]

Playa Skeppsbron ett säkert sommartecken vid Stenpiren

Foto: Trafikkontoret

Solstolar, sand och parasoller. Ät din lunch i en solstol eller se solen gå ned över Hisingen med sand mellan tårna. Den konstgjorda sandstranden Playa Skeppsbron är på plats igen och inbjuder för fjärde året i rad till slappa stunder i solen – mitt i centrala stan.

– Playan har blivit ett vattenhål för göteborgarna och även om det inte går att bada här så är det många som kommer för att njuta av solen. Det är hur fint som helst att sitta här med byggena i ryggen och titta ut över vattnet och kranarna på andra sidan, säger Ulrika Åkerlind, utvecklare offentlig plats på trafikkontoret.

Blev succé från start
Playa Skeppsbron skapades 2016, som ett sätt att utnyttja en annars oanvänd yta, omgärdad av byggbaracker och stora maskiner. Initiativ blev succé och återkommer nu för fjärde året i rad.

Men årets playa blir förmodligen den sista vid just Skeppsbron. Nästa år kommer byggprocessen i området ha nått så långt att ytan troligen inte längre är tillgänglig för strandliv. Playa Skeppsbron som koncept finns däremot kvar, även om det ännu inte är klart vart flyttlasset går.

– Det blir högst sannolikt någon annan plats längs vattnet, men mer än så vet vi inte just nu.Strandkonceptet är en del av trafikkontorets arbete med tillfälliga platsskapande åtgärder. De är ett viktigt verktyg för att bibehålla de så kallade vistelsekvaliteterna i det offentliga rummet i samband med att en stad förändras, som Göteborg gör just nu.

– Vi jobbar med utveckling av offentliga platser och där försöker vi alltid tänka mervärden i samverkan med de som bor eller verkar på en plats. Playa Skeppsbron handlar i grunden om göteborgarnas önskan om att få bättre tillgång till vattnet i centrala stan.

Senast veckan efter midsommar kompletteras Playa Skeppsbron med blomsterarrangemang.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling