Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2016-04-12]

Politiker och företagare plockar skräp på stadens gator

Foto: Maria Börgeson

Inspirationsdag för ett renare city. Hur skräpigt blir det i centrum om ingen städar på ett par dagar? Den som vill se det med egna ögon kan passa på att ta sig en titt före klockan sju på onsdagsmorgonen 13 april. Då gör politiker, tjänstemän och näringsidkare en symbolisk städinsats. Syftet är att inspirera till att hålla det gemensamma stadsrummet rent och fint.

Tidigt på onsdag morgon myllrar de ut på gatorna i centrala stan, utrustade med skyfflar, fimpplockare och soppåsar. För att uppmärksamma problemet med nedskräpning gör politiker och tjänstemän från Göteborgs Stad en vårstädning tillsammans med företagare verksamma i centrum.

För att det ska bli extra tydligt hur mycket skräp som slängs utanför papperskorgarna tar den vanliga städningen av Avenyn, Östra Hamngatan, Kungstorget och Kungsportsplatsen paus under måndag och tisdag. Syftet är att få människor att tänka till kring sitt beteende.

Klimatsmarta städfordon
Alla göteborgare är välkomna att rycka in och hjälpa till med städinsatsen. Under morgonen går det också att ta en titt på eller provköra några av park- och naturförvaltningens klimatsmarta städfordon, bland annat sopmaskiner med låga utsläpp av diesel och en solcellsdriven städbåt.

Städdagen är ett samarbete mellan Trygg, vacker stad, Avenyföreningen och Innerstaden Göteborg.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 23 maj

Sändningen startar klockan 16 på torsdag 23 maj.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för bostäder och verksamheter i Pustervik, gemensamma riktlinjer för stadens avhopparverksamhet, detaljplan för Västlänkens station Korsvägen och åtgärder för att stärka arbetet mot sexuella trakasserier på Göteborgs Stads arbetsplatser var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 22 maj. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling