Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Bostad

[Publicerad 2018-04-05]

Poseidon öppnar nytt trygghetsboende i Olskroken

Hyresgästen Reine och trygghetsvärdarna Emma och Ann-Sofie. Foto: Patrik Hakenmyr

Aktiviteter för seniorer. Nu kan hyresgäster som är 70 år eller äldre i Poseidons bostäder i Olskroken varje vecka delta i gemensamma aktiviteter i en lokal i området. De allmännyttiga bostadsbolagens satsning på trygghetsboenden är ett sätt att göra boendet i utvalda bostadsområden mer åldersvänligt.

Trygghetsboendet i Olskroken, som är Poseidons sjunde, drivs i samarbete med stadsdelsförvaltningen Örgryte-Härlanda. Flera gånger i veckan är två trygghetsvärdar, anställda av stadsdelen, på plats i Poseidons aktivitetslokal för att ordna aktiviteter för de äldre i området. Vilka aktiviteter det blir anpassas efter deltagarnas önskemål.

– Vi har i många år jobbat för att skapa möjligheter för trygghetsboende för seniorer i stadsdelen och är väldigt glada över att det första nu finns på plats, eftersom behovet av tillgängliga bostäder är mycket stort, säger Katarina Othelius, stadsdelsdirektör i Örgryte-Härlanda.

Ingen extra kostnad för hyresgästen
Trygghetsboendet är öppet för alla Poseidons hyresgäster över 70 år i Olskroken. Förutom satsningen på gemensamma aktiviteter görs också vissa mindre anpassningar av lägenheterna för att underlätta för de äldre hyresgästerna, som exempelvis spisvakt och digitalt tittöga i ytterdörren. Poseidon ser också över och anpassar gemensamma utrymmen i området, både ute och inne.

Göteborgs Stads trygghetsboenden finansieras gemensamt av bostadsbolagen i Framtidskoncernen och av fastighetskontoret, och innebär ingen extra kostnad för hyresgästerna.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Beslut i kommunstyrelsen

Utformning av jubileumsåret 2021, tillsättning av en Amandakommission för att säkerställa att Göteborgs Stad inte brister i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck och utvärderingen av Göteborgs Stads filmsatsning 2014 var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 12 december. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 22 november

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling