Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2011-05-30]

Premiär för regnbågsflaggan på Gustaf Adolfs torg

Foto: Seroj Ghazarian

Flagghissning på HBTQ-festivalen. För första gången kommer Göteborgs Stads medverkan i HBTQ-festivalen att synas tydligt på Gustaf Adolfs torg. På festivalens inledande dag hissas regnbågsflaggan på en av de stora paradstängerna på torget.

−Det har varit en stor efterfrågan på det, både från politiskt håll och från medborgarna, säger Anna-Carin Jansson på stadskansliets jämställdhets- och mångfaldsgrupp.

Flagghissningen genomförs i form av en ceremoni på förmiddagen den 1 juni. Det blir tal av politikerna Thomas Martinsson (MP) och Helene Odenjung (FP) samt Kaj Heino som är ordförande i RFSL Göteborg. Efter det står trubaduren Christina Kjellsson för underhållningen.

Stadsdirektör och regnbågsambassadör
Avslutningsvis kommer stadsdirektören Åke Jacobsson, som i år också är en av festivalens regnbågsambassadörer, att hålla ett tal.

−Att Åke Jacobsson är regnbågsambassadör har redan haft stor genomslagskraft. Det har verkligen satt fokus på de här frågorna inom staden, säger Anna-Carin Jansson.

En stad för alla
Beslutet att hissa regnbågsflaggan på Gustaf Adolfs torg är en naturlig fortsättning på två andra flagghissningar som har genomförts i år, på Samefolkens dag och på Internationella romadagen.

−Det här är en tydlig del i vårt arbete med mänskliga rättigheter och i linje med att vi vill visa att Göteborg är en stad för alla, säger Anna-Carin Jansson.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling