Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-10-02]

Program för alla åldrar på Hammarkullens kulturvandring

  • Den nyaste muralmålningen i Hammarkullen är målad av gatukonstnären Sens från Mexiko. Foto: Hammarkullens kulturvandring

"Vi vill gärna visa allt som görs". Muralmålningar, en scen för poesi och prosa, akvarellworkshop med Nordiska Akvarellmuseet, återbruk på Fixoteket – programmet är späckat när Hammarkullens kulturvandring på lördag den 6 oktober anordnas för åttonde gången

– Det händer mycket i Hammarkullen, och vi vill gärna visa allt som görs för intresserade från andra delen av staden och regionen, säger arrangören Gloria Esteban.

Kulturvandringen pågår från klockan 12 till klockan 17 på lördag, med invigningstal klockan 14 av Shadiye Heydari som är ordförande för Hammarkullens Folkets hus. Bakom arrangemanget står projektet Hammarkullen 365 och HAM-SAM (Hammarkullens samarbetsråd), och under dagen hålls evenemang på många olika platser i stadsdelen.

– Det blir som alltid väldigt blandat och för alla åldrar, och allt förutom mat och dryck är kostnadsfritt. Vi har många lokala kulturaktörer, men också vissa från andra delar av regionen. Som exempelvis Nordiska Akvarellmuseet, som kommer att ordna en workshop på aktivitetshuset, säger Gloria Esteban.

Återbruk, konstvandring och foto
Bland de lokala aktörerna finns bland annat ungdomsorkestern El Sistema, karnevalsföreningarna och ungdomsgården Mixgården, som samarbetat med Göteborgs stadsmuseum infor en kommande utställning med bilder av fotografen Jens S. Jensen. Dessutom kommer det ordnas en konstvandring för att visa upp områdets muralmålningar, och på det nya Fixoteket blir det workshops i återbruk.

– Det handlar om hur man kan ta vara på sådant man brukar slänga och göra roliga saker av det, säger Gloria Esteban.

Skolorna Hammarkulleskolan och Nytorpsskolan kommer också att medverka på olika sätt.

Vill visa upp stadsdelen
– Det är jätteroligt att de är med. På Hammarkulleskolan har barnen jobbat tillsammans med en mexikansk gästkonstnär som gjort en jättefin målning i skolan, och Nytorpsskolan medverkar med uppläsningar på Hammarkullens biblioteks scen för poesi och prosa och en fotoutställning på aktivitetshuset, säger Gloria Esteban.

Hon hoppas på många besökare från såväl Hammarkullen som andra delar av Göteborg och Västsverige.

– Tanken är att öppna Hammarkullen och visa vad vi gör, och jag tror det finns något som är intressant för alla. Om man inte varit här förut är det bra att börja med att komma till Folkets hus – där finns kartor, information och möjlighet att stälal frågor om programmet, säger hon.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling