Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-06-18]

Programmet släppt för Gothenburg Culture Festival

Foto: Beatrice Törnros

Detta händer 6–11 augusti. Det blir 300 programpunkter på runt 30 festivalplatser med musik, dans, litteratur och samtal under Gothenburg Culture Festival, tidigare Kulturkalaset, i augusti.

Dark Tranquillity, Eivør, Owe Thörnqvist, Sandro Cavazza, Iiris Viljanen, Renaida, Malou Prytz. Det är några artister som framträder på Gothenburg Culture Festival 6–11 augusti.

– I år har vi också den stora äran att åter få presentera en arabisk superstjärna. Det blir den libanesisk/egyptiska sångerskan och filmstjärnan Haifa Wehbe, som ger en konsert på Kungstorget den 10 augusti klockan 21.30, säger Tasso Stafilidis verksamhetsansvarig för Gothenburg Culture Festival på Göteborg & Co.

Kubansk afton och stå upp-komik
Förutom framträdanden bjuds det på språkdisco på fem olika språk, dansbandsfest på Kajskjul 8, kubansk afton, stå upp-komik och mycket mer.

Som tidigare år kommer aktiviteter och föreställningar för de yngre att hålla till i Trädgårdsföreningen under namnet GCF Young. Det blir bland annat många prova på-aktiviteter, flash mob-workshop och segling i Vallgraven.

Kolla in programmet på hemsidan
En tryckt programtidning distribueras till alla hushåll i Göteborg den 2–4 augusti. Tidningen kommer också att finnas på turistbyrån i Göteborg och på festivalplatserna under festivalen. Redan nu går det dock att ta del av hela programmet här.

Alla evenemang under festivalen är precis som tidigare år kostnadsfria för besökarna.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling