Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Vård & omsorg

[Publicerad 2001-11-30]

Regionen vill korta vårdköerna

Västra Götalandsregionen satsar 390 miljoner kronor om året under tre år för att korta sjukhusköerna. Målet är att väntetiderna för behandling inom prioriterade områden ska vara högst tre månader år 2004.

7A4_34.jpg

Nästa år är det främst väntetiderna för reumatologi samt prostata- och kranskärlsoperationer som ska ned till tre månader. För grå starr, livmoderframfall, urininkontinens, höftleds- och knäledsbesvär, hörselrehabilitering och ryggoperationer ska väntetiden vara högst sex månader. Efter ytterligare ett år, 2003, ska även väntetiden för grå starr vara nere i tre månader och ytterligare ett år senare, 2004, ska väntetiden för samtliga områden vara nere i tre månader.

Behandlingsgaranti

En åtgärdsplan har tagits fram för att nå målen. Den består bland annat av en behandlingsgaranti för patienter som har väntat över ett år på behandling, ett nytt ekonomiskt ersättningssystem till sjukhusen, valfrihet för patienterna och ett nytt kökansli som startar i mitten av december.

Moderaterna, kristdemokraterna och sjukvårdspartiet reserverade sig mot beslutet till förmån för egna förslag. Vänsterpartiet deltog inte i beslutet.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Beslut i kommunstyrelsen

Utformning av jubileumsåret 2021, tillsättning av en Amandakommission för att säkerställa att Göteborgs Stad inte brister i arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck och utvärderingen av Göteborgs Stads filmsatsning 2014 var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 12 december. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 22 november

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling