Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-11-21]

Regnlekplatsen klar för invigning

Illustration: 02Landskap

Inspirerad av vattnets olika former. Göteborgarna önskade sig en lekplats med saker som blir extra roliga när det regnar. Nu är regnlekplatsen i Renströmsparken klar. Det blir lek, mys, bus och ljus när den invigs lördag 8 december.

Regnlekplatsen är en del av Göteborgs jubileumssatsning Rain Gothenburg. Den har gestaltats av 02landskap tillsammans med konstnärerna Thomas Nordström och Annika Oskarsson. Inspirationen är hämtad från vattnets olika former och platsens förutsättningar vid Näckrosdammen i Renströmsparken.

– Jag tycker att de har lyckats väldigt bra. Den är väldigt väl anpassad till platsen framför allt. Regnlekplatsen omfamnar platsen, den är smakfullt inredd och lekfull. Jag tycker att det är mer än en lekplats – det här blir en riktig mötesplats, säger Emma Johansson, på park- och naturförvaltningen och projektledare för regnlekplatsen.

Regndans med Twisted Feet
Invigningen pågår klockan 15–16 vid Näckrosdammen i Renströmsparken. En julsångskvartett inleder med julsånger.

– I Stället för att klippa ett band blir det en regndans med Twisted Feet. Man kan säga att det blir en liten hyllningsdans till regnet. Nu vet vi ju inte om det kommer regna den dagen, men det får vi hoppas på.

Invigning som fokuserar på platsen
Det blir även mingel med Varoeté Vagant. Där barnen får blåsa såpbubblor, klättra och kolla in vattnets väg från lövtaken som finns i lekparken.

– Vi vill ha en invigning som fokuserar på själva platsen och att folk interagerar med platsen. Det här blir en igångsättare som visar hur det kan funka på regnlekplatsen.

Från Kaffeluckan, en tillfällig liten foodtruck, bjuds det på varm dryck och pepparkakor.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 23 maj

Sändningen startar klockan 16 på torsdag 23 maj.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för bostäder och verksamheter i Pustervik, gemensamma riktlinjer för stadens avhopparverksamhet, detaljplan för Västlänkens station Korsvägen och åtgärder för att stärka arbetet mot sexuella trakasserier på Göteborgs Stads arbetsplatser var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 22 maj. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling