Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-06-10]

Rekordmånga verksamheter deltar i Göteborgs Stads West Pride-tält

SRHR-teamet utanför tältet i Pride Park. Foto: Göteborgs Stad

Quiz, läshörna och inspirerande tävlingar. Under Prideveckan den 12–16 juni deltar ett 30-tal stadsdelar, bolag och enskilda verksamheter i Göteborgs Stads tält i Pride Park. Bredden är ett sätt att visa att hbtq-relaterade frågor är en viktig del av hela stadens verksamhet, oavsett område.

Hanna Byström samordnar deltagandet i Göteborgs Stads tält i Pride park.

– Stadens medverkande i West Pride är viktig. Dels för att vi behöver visa hur man jobbar med frågorna i stadens olika verksamheter, dels som ett sätt att synliggöra hbtq-personers erfarenheter och villkor, säger Hanna Byström, utvecklingsledare i teamet för sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter (SRHR) på social resursförvaltning och samordnare för Göteborgs Stads medverkan i Pride Park.

Öppet onsdag till lördag
Tältet i Pride Park – till vardags känd som Bältesspännarparken – är öppet och bemannat från onsdag till lördag, med två verksamheter i taget på plats.

– Det är stor bredd på de som deltar, från en enskild fritidsgård till stora förvaltningar. Det visar att det här är en viktig fråga som alla behöver jobba aktivt med. Jag tror att det i takt med en ökande normmedvetenhet, och även efter Euro Pride i fjol, är många som tänker att ”här händer det mycket, här måste vi synas.

Alla deltagande verksamheter kommer ha någon form av aktivitet för att engagera besökarna – med en tydlig koppling till hbtq.

– Quiz är vanligt, men det kan också vara en mer fysisk tävling. Vi kommer också ha en läsfåtölj med böcker med hbtq-fokus för barn och unga.

Läshörnan är ett samarbete med Stadsbiblioteket, som står för urvalet och också är de som lånar ut böckerna. I tältet kommer det även att finnas representanter från ungdomsmottagningarna i Göteborg, som delar tältet med Göteborgs Stad.

”Unik chans till fortbildning”
– Ungdomsmottagningarna är en viktig aktör på SRHR-området och det känns naturligt att dela det stora tältet med dem. Det brukar vara ett väldigt stort intresse från besökarna och det här är ett viktigt sätt att visa upp på stadens stora bredd när det gäller hbtq-relaterade frågor.

Under West Pride har stadens medarbetare rätt att delta i seminarier, föreläsningar och andra arrangemang på arbetstid. Förutsättning är att det är förenligt med den enskilde medarbetarens arbetsuppgifter att vara borta från det vanliga arbetet – och att deltagandet är förankrat med närmaste chef.

– Det är en unik chans till fortbildning, som jag hoppas att ännu fler tar vara på. Här finns mängder med intressanta och viktiga seminarier att delta i och alla som vill och har möjlighet får delta, säger Hanna Byström.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium


Julmarknader, utställningar, läxhjälp och mycket mer – här hittar du aktiviteterna!

Se kommunfullmäktiges möte 10 december

Sändningen börjar kl 15 den 10 december.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan för ridsport och översyn av regler för att förenkla för företag är två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 20 november. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling