Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2019-09-04]

Renova röjer skräp i Säveån

Tar hjälp av ungdomar och dykare. På lördag 7 september är det städdag. 250 ungdomar från olika idrottsklubbar, dykare och personal från Renova städar i och utmed Säveån.

Senast Renova rensade i Säveån var 2009. Även året innan rensade man och tog upp åtta ton skräp från åns botten. Det var allt från bilbatterier, cyklar, och porrfilmer till kundvagnar.

Nu är det dags igen.

– Jag tror och hoppas att vi kommer att finna mindre skräp den här gången. De senast tio åren har medvetenheten kring miljön och hur vi måste behandla den förändrats hos oss alla, och jag hoppas att det kommer att märkas på lördag, säger Anders Åström, VD på Renova som arbetar med avfall och återvinning för Göteborgs Stad.

Renova kommer att få städhjälp av drygt 250 idrottsungdomar och ledare från nio olika idrottsföreningar. Det är miljöorganisationen Städa Sverige som samarbetar med Renova.

Vill öka miljöengagemanget
Städa Sverige engagerar ungdomar från idrottsföreningar i hela landet. Genom att hjälpa till och hålla rent i sin lokala miljö får ungdomarna en större medvetenhet och engagemang i miljöfrågor. Och som tack för hjälpen får de ett välkommet tillskott till lagkassan.

– Vi vill verka för både social och miljömässig hållbarhet. Det finns många frågor som tävlar om ungdomarnas uppmärksamhet idag och vi tycker det är viktigt att lyfta fram miljön, säger Anders Åström.

Vid RenovaRöjet kommer dykarklubben Öckerödorarna hjälpa till att rensa botten i Säveån. Även personal från Renova kommer att vara med – och inget undantag görs för en VD.

– Jag ser fram emot städdagen och gillar den här typen av konkreta åtgärder där alla lämnar sin normala sfär och tillsammans hjälps åt. Det behövs mer sånt, säger Anders Åström.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se kommunfullmäktiges möte 21 november

Sändningen startar klockan 15.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Budgetförslag för 2020, uppföljning av Göteborgs Stads plan för att förbättra hbtq-personers livsvillkor och delårsrapport augusti var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 23 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling