Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2013-08-14]

Ren-Ström ska hålla kanalerna rena

Dennis Andersson, tv, och skeppare Elias Andersson ombord på Ren-Ström när den döptes av Kia Andréasson (MP). Foto: Carin Smederöd

Ersätter Renat som går i pension. Göteborgs nya renhållningsbåt är en blå och rektangulär skapelse som drivs av el. På onsdagseftermiddagen döptes den med champagne och fanfar.

Den gamla dieseldrivna renhållningsbåten M/S Renat, som tjänstgjort i Göteborgs innerstad sedan 1979, har nu fått sin efterträdare i form av en eldriven blå städbåt kallad Ren-Ström. Ett namn som valts ut i hård konkurrens. Ett par tusen förslag nådde Göteborgs-Postens tävlingsredaktör. Bland övrig tävlingsförlag märktes bland annat: Älvsvabben, Rena Line, Rena Danica samt Skräp&Ohoj.

Ren-Ström är ett resultat av samarbetet mellan Göteborgs Stad, Innerstaden Göteborg och Göteborg Energi. Den nya städbåten, som alltså laddas och drivs med el, tjänstgör sommartid varje dag. Under vår och höst kan den ses i arbete tre dagar i veckan.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 17 oktober

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling