Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-05-29]

Röst och musik årets tema på Gothenburg culture festival

Foto: Dick Gillberg

700 aktiviteter på 30 platser. Från actionsporter på Kungstorget till internationell matmarknad på Gustav Adolfs Torg och stora artister på Kungstorget. Upplägget för Årets Gothenburg culture festival den 6–11 augusti är klart.

– Det blir en spännande festivalvecka fylld av kulturupplevelser, mat och många möjligheter till möten mellan människor. Mycket är sig likt från tidigare års Kulturkalas, men i några delar är utformningen lite annorlunda, säger Tasso Stafilidis på Göteborg & Co som är verksamhetsansvarig för Gothenburg culture festival.

Årets festival genomförs en vecka tidigare än vanligt, den 6 – 11 augusti, och hålls i samband med körfestivalen European choir games. Den är en av Europas största och den 3–10 augusti samlas mer än 5000 sångare från hela världen i Göteborg för att sjunga och tävla. European Choir Games har inspirerat till årets festivaltema som är ”Röst & Musik”.

Gothenburg culture festival är en av Nordens största kulturfestivaler och har ett program som är gratis och öppet för alla.

– Det blir kulturupplevelser för alla, med många internationella inslag. Programmet innehåller nära 700 punkter och kommer att bjuda på bredd, spets och kvalitet, säger Tasso Stafilidis.

Festivalen kommer att äga rum på 30 olika ställen i Göteborg, med några centrala festivalplatser. Kungstorget är festivalens huvudscen där de största artisterna uppträder. Krögarna kommer att flyttas från Kungstorget till Basargatan, längs vattnet, tillsammans med alla andra matförsäljare.

Byter målgrupp på kvällen
Trädgårdsföreningen är som vanligt barnens område på dagtid. Under det nya namnet ”GCF Young” blir det massor av aktiviteter och uppträdanden. På kvällen kommer scenen i cirkustältet rikta sig till ungdomar och vuxna.

Bältespännarparken och området runt Stora Teatern blir aktivitetsområde med informationstält, scen, matförsäljning, bakluckeloppis och utställare. Bland annat kommer Jubileumspaviljongen om Göteborgs 400-årsjubileum och Green Corner finnas på plats.

Bokningen av artister som kommer uppträda under festivalen pågår fortfarande. Hittills är Dunderhead, Iris, Kristina Issa, Dark Tranquility och Eivør, samt Rix FM Festival bokade.

Hela festivalprogrammet presenteras den 18 juni.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling