Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-05-10]

Rullfest när Jubileumsparken öppnar

Rulldisko, bad och bastu. I morgon lördag 11 maj öppnar Jubileumsparken för säsongen. Det är möjligt att basta och bada. Dessutom blir det rulldisko på Roller Derby-banan Rullevi.   

Det väntas inte någon värmebölja när Allmänna badet i Jubileumsparken öppnar för säsongen lördag 11 maj klockan 13.30. Men kanske finns det någon modig göteborgare som ändå vill ta ett dopp. Den som i stället vill ha lite värme kan passa på att basta.

– Bastun och vårt lilla salta bad har varit öppet under hela våren förutom de tre senaste veckorna då vi fixat för att de ska vara i topptrim när vi öppnar, säger Ia Kjellsdotter, verksamhetsledare på Passalen som är driftansvariga för Jubileumsparken.

Prova skateboard
Den som vill behålla kläderna på ska hålla sig vid Roller Derby-banan Rullevi där det blir aktiviteter i form av rulldisko.

– Vi har en aktivitet i parken som heter Alla kan rulla” där vi lånar ut utrustning för den som vill prova på. Vi anordnar också cykelskola. Vi vill lyfta fram det under öppningen. Det finns material på plats för den som vill prova skateboard och annat. Det blir en rullfest helt enkelt.

Utelekrum öppnar i sommar
Nytt för i år i Jubileumsparken är ett nytt utelekrum, som kommer att öppna i juni. Det är en lekplats med fokus på vattnet och kallas ”Näsan i blöt”. Även i år blir det sommarläger i Jubileumsparken.

– I år kommer det att heta vattenläger. Barn från alla olika stadsdelar ska få gå på läger, segla, bada och utforska vattnet. Förra året hade vi ett renodlat seglarläger men i år blir det alltså fler aktiviteter, säger Ia Kjellsdotter.

Passalen som är driftansvariga i Jubileumsparken är en ideell förening som verkar för att skapa inkludering i samhället för barn och unga vuxna med funktionsvariation.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 17 oktober

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling