Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-01-28]

Så blir våren på Göteborgs Stadsmuseum

Foto: Lucia Escarate Magallanes

Programmet ute nu. Det blir ett brett utbud av föreläsningar på Göteborgs Stadsmuseum under våren. Dessutom bjuder programmet bland annat på Filosofibar, forntidspromenader och tidsresor.

I föreläsningsserien ”Tisdagsklubben” får besökarna bland annat höra Per Herngren berätta om hur civil olydnad inspirerat av Gandhis icke-våld kan öppna upp möjligheterna för politisk förändring. 12 mars ger kulturgeografen Irene Molina bostads- och planeringspolitiska perspektiv på de svenska miljonprogrammen.

– Kampen för mänskliga rättigheter och en vidgad syn på begreppet kulturhistoria står fortsättningsvis i fokus i vår programverksamhet. Vi arbetar ständigt för att öka mångfalden av berättelser och göra kulturhistoria relevant för fler, säger Daniel Gillberg som arbetar med programsamordning på Stadsmuseet tillsammans med Johanna Holst Palmborg.

Stadsmuseet bjuder som vanligt även in till samtal i museets Filosofibar under ledning av Petra Andersson, forskare i praktisk filosofi. Första tillfället är 6 februari då ämnet är Jobbet – identitetsskapare eller inkomstkälla?

De populära Familjesöndagarna bjuder som tidigare på pyssel, lek och spel. Datumen som gäller är 24 februari, 24 mars och 28 april.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Översyn av Göteborgs Stads modell för föreningsbidrag och Göteborgsförslag om att ompröva Västlänken var två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 21 augusti. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling