Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-01-28]

Så blir våren på Göteborgs Stadsmuseum

Foto: Lucia Escarate Magallanes

Programmet ute nu. Det blir ett brett utbud av föreläsningar på Göteborgs Stadsmuseum under våren. Dessutom bjuder programmet bland annat på Filosofibar, forntidspromenader och tidsresor.

I föreläsningsserien ”Tisdagsklubben” får besökarna bland annat höra Per Herngren berätta om hur civil olydnad inspirerat av Gandhis icke-våld kan öppna upp möjligheterna för politisk förändring. 12 mars ger kulturgeografen Irene Molina bostads- och planeringspolitiska perspektiv på de svenska miljonprogrammen.

– Kampen för mänskliga rättigheter och en vidgad syn på begreppet kulturhistoria står fortsättningsvis i fokus i vår programverksamhet. Vi arbetar ständigt för att öka mångfalden av berättelser och göra kulturhistoria relevant för fler, säger Daniel Gillberg som arbetar med programsamordning på Stadsmuseet tillsammans med Johanna Holst Palmborg.

Stadsmuseet bjuder som vanligt även in till samtal i museets Filosofibar under ledning av Petra Andersson, forskare i praktisk filosofi. Första tillfället är 6 februari då ämnet är Jobbet – identitetsskapare eller inkomstkälla?

De populära Familjesöndagarna bjuder som tidigare på pyssel, lek och spel. Datumen som gäller är 24 februari, 24 mars och 28 april.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Gamla Göteborg

Beslut i kommunstyrelsen

Göteborgs Stads servicepolicy, återremiss för ärendet om projekt Skeppsbron samt återremiss för om- och tillbyggnaden av Sjöfartsmuseet var något av det som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 6 februari. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 31 januari

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Sök bland Göteborgs Stads små och stora aktiviteter i Göteborgs stads kalendarium – klicka här!

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling