Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-08-15]

Så jobbar Göteborgs Stad med hbtq-frågor

Trots regnet har den första dagen bjudit på många besökare till Emilie Holmström och Susanne Björneloo på Stödcentrum för brottsutsatta. Hit kan man vända sig för att få hjälp och stöd oavsett ålder, och oavsett vilket brott man varit utsatt för och när. Det behöver heller inte vara polisanmält. Verksamheten är hbtq-certifierad och just nu diskuterar man mycket hur man ska kunna nå ut till fler. Bilder: Sofia Franzén

Välkommen till tältet! Under hela EuroPride ställer Göteborgs Stad ut på EuroPride Park, som Kungstorget kallas nu under festivalen. I ett rullande schema kommer medarbetare från ett 20-tal olika verksamheter inom Göteborgs Stad vara på plats för att svara på frågor och ta emot synpunkter.

Till tältet på EuroPride Park bjuder staden in till samtal om hur arbetet med hbtq-frågor kan förbättras? Alla är välkomna att komma och tycka till om hur staden sköter sig och ställa frågor om hur staden jobbar med hbtq-frågor.

48B8.jpgMedarbetare från ett tjugotal av Göteborgs stads olika verksamheter bemannar tältet i tvåtimmarspass i ett rullande schema under festivalen. Bland verksamheterna finns bland andra Familjerättsbyrån, Göteborg Energi, idrotts- och föreningsförvaltningen, Göteborgs Spårvägar, arbetsmarknad och sysselsättning Angered – för att nämna några.

Har satsat extra under 2018
– På onsdag mellan 16 och 18 och på söndag mellan 12 och 14, finns Göteborgs stads hbtq-råd på plats. Det är ett bra tillfälle att få veta mer om hur staden arbetar med frågorna. hbtq-rådet är unikt i Sverige, det är ingen annan stad som har den typen av funktion för att bevaka frågor som påverkar livssituationen för hbtq-personer, säger Hanna Byström, på social resursförvaltning.

Alla som står i tältet har genomgått en grundläggande utbildning i hbtq och normer, något som Göteborgs Stad satsat extra på under 2018.

– Alla verksamheterna kommer att ha olika aktiviteter beroende på hur man arbetar med hbtq -frågor, och lyfta olika frågor. Vi delar tält med ungdomsmottagningen som vänder sig till ungdomar, och vi från Göteborgs Stad får möjlighet att visa hur bred verksamhet vi har i staden. För oss är det en självklarhet att staden ska arbeta för de här frågorna.

788E.jpg

Även vid Rekryterings- och bemanningscentrum Norra Hisingens bord har det varit fullt upp. ”Vi berättar om hur vi jobbar med normkritisk och kompetensbaserad rekrytering. Det betyder att kandidater till exempel kan ansöka vissa jobb anonymt för att rekryteringsprocessen inte ska påverkas av normer. Vi utgår alltid från individernas kompetens. Och vår tävling ”Gissa jobbet” – där man kan vinna biobiljetter har varit väldigt poppis också,” säger Charlotta Nornemark och Camilla Harlos Lundin.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling