Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2018-05-07]

Så blir nya regnlekplatsen

Illustration: 02Landskap

Plats för plask vid Näckrosdammen. Tak i form av stora löv, som både skyddar från regn och leder regnvattnet vidare. Det är något som ska göra Göteborgs nya regnlekplats unik. I slutet av året ska den vara klar.

Nu finns ett färdigt förslag för Renströmsparkens lekplats, bredvid Näckrosdammen, som ska rustas upp till en regnlekplats. Tidig höst börjar arbetet med parken.

Förutom möjligheten att leka i traditionella redskap som rutschkana, gungor, sandlådor med mera, kommer lekplatsen att vara extra kul när det regnar. Genom att samla in synpunkter fick park- och naturförvaltningen in förslag och idéer om vad en regnlekplats kan innehålla.

Det blir bland annat markskillnader som skapar vattenpussar och tak i form av stora löv som ska samla in och leda regnvattnet vidare. Bland annat till ett bakbord där det bildar geggamoja.

Ingår i jubileumssatsning
– Regnlekplatsen blir en unik lekplats och mötesplats som vi inviger i slutet av året, när chansen till regn är som störst, säger Emma Johansson, projektledare för regnlekplatsen.

Utformningen av lekplatsen har tagits fram av 02landskap tillsammans med konstnärerna Thomas Nordström och Annika Oskarsson.

Regnlekplatsen är en del av jubileumssatsningen ”Rain Gothenburg”.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling