Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2004-04-21]

Seniorer i Örgryte och Härlanda får ny gratistidning

Första numret av Seniorliv, det nya livsstilsmagasinet för äldre Härlanda- och Örgrytebor kommer ut sista veckan i april.

Nu kommer Seniorliv, en ny tidning som riktar sig till äldre i två av stans centrala stadsdelar. Målgruppen är de cirka 10.000 Örgryte- och Härlandabor som är 65 år och äldre. Tidningen som ges ut av stadsdelsförvaltningarna ska inspirera till ett gott liv på äldre da’r och även informera om äldreomsorgen och folkhälsoarbetet i utgivningsstadsdelarna.

Behovet av information är stort i de här åldersgrupperna. I senioråldern händer det många saker som på olika sätt förändrar livet och möjligheterna. Men det är inte bara information som behövs, inspiration är lika viktigt.

Livstilsmagasin för äldre

Ambitionen med ”Seniorliv” är att spegla äldres liv och möjligheter på ett sätt som just inspirerar, att vara ett livsstilsmagasin för äldre. Exempelvis kommer två kostexperter regelbundet att dela med sig av sina kunskaper om enkel matlagning i det lilla hushållet.

Tidningen kommer att beskriva olika aktiviteter i närområdet som berikar såväl kropp som själ och ger dem som deltar gemenskap och möjlighet att finna nya vänner.

Sex nummer per år

Den kommer också att ge olika tips bland annat om litteratur, utflyktsmål eller längre resor. Olika testpaneler kommer att ge sin syn på upplevelser, saker och ting, exempelvis hur olika hjälpmedel fungerar.

Tidningen som är gratis ska ges ut sex gånger per år och finnas på bibliotek, träffpunkter, andra mötesplatser i de två stadsdelarna samt på bland annat, apotek vårdcentraler och livsmedelsaffärer. Den kommer även att delas ut via hemtjänst och äldreboenden.

Första utgåvan finns tillgänglig från och med sista veckan i april.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling