Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Utbildning

[Publicerad 2019-11-21]

Sjätteklassare från Vättnedalsskolan träffar jämställdhetsministern

Foto: Lisa Bragée/Bris

"Har jobbat väldigt engagerat". I veckan åker tre elever från årskurs 6 på Vättnedalsskolan i Tynnered till Stockholm och riksdagshuset. Där ska de träffa jämställdhetsministern och generalsekreteraren för Bris för att bland annat berätta hur det är att växa upp i Tynnered och hur vi kan skapa ett jämlikt samhälle för alla barn.

Foto: Lisa Bragée/Bris

— Om eleverna upplever sin omgivning tryggare så påverkar det även deras skolresultat, säger Vättnedalsskolans rektor Helena Kollberg.

Känner sig stärkta
Under året har ungefär 60 elever i årkurs 3 – 6 på Vättnedalsskolan samarbetat med den ideella organisationen Bris, Barnens rätt i samhället, i projektet Bris innovationslabb i Tynnered.

Syftet med projektet är att ge barnen möjligheter att berätta för bland andra politiker och näringsliv om sina upplevelser och hur stadsdelen kan bli tryggare för alla barn som bor där.

— Eleverna har jobbat väldigt engagerat med detta. De har varit glada och känt sig stärkta av att personer som inte är skolpersonal eller föräldrar lyssnar på dem. Det har även gett oss på skolan väldigt mycket att höra vad eleverna kommer fram till. Tryggare elever innebär också en bättre arbetsmiljö, säger rektor Helena Kollberg.

Berättar för jämställdhetsministern
I samband med Barnkonventionens dag den 20 november kommer tre av eleverna att åka till Stockholm för att berätta för jämställdhetsministern och Bris generalsekreterare vad de har kommit fram till.

Även om projektet nu avslutas kommer arbetet på Vättnedalsskolan att fortsätta. Ett exempel är att man nu startar ”Skola som öppen arena” där skolan kommer att vara öppen utanför skoltid för att erbjuda eleverna gratis aktiviteter på fritiden.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium


Julmarknader, utställningar, läxhjälp och mycket mer – här hittar du aktiviteterna!

Se kommunfullmäktiges möte 10 december

Sändningen börjar kl 15 den 10 december.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan för ridsport och översyn av regler för att förenkla för företag är två av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 20 november. Läs kommunstyrelsens notiser här

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - goteborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling