Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Utbildning

[Publicerad 2004-04-26]

Skoltidning visas upp på världskonferens om miljö

Stress och snabbmat gör oss fetare. Det skriver Munkebäcksgymnasiets elever om i "Mia Mineral,Vito Vitamin". Tidningen delas ut till alla delegater på konferensen "Learning to change our world". Illustration: Rebecca Widell

De 300 delegaterna på miljökonferensen ”Lärande förändrar världen” kan på torsdag i nästa vecka se Munkebäcksgymnasiet tidning ”Mia Mineral, Vito Vitamin” när de besöker Vetenskapsfestivalens monter på Bananpiren. ”Det är en stor sak för vår skola att få presentera innehållet i vår tidning på världskonferensen för hållbar utveckling”, säger medielärare Solveig Lundh.

Tidningen, som är skriven och formgiven av elever på Munkebäcksgymnasiet, handlar om mat, hälsa och livsstil. I artiklarna tar eleverna bland annat upp den ökande fetman i Sverige, vegetarisk kost och genmanipulerad mat.

Besöker också Universeum.

Under Vetenskapsfestivalen den tredje till 16 maj har skolan en monter på festivalområdet i Frihamnen. Också montern är formgiven av Munkebäckselever.

En annan grupp elever från Munkebäcksgymnasiet visar sina visioner om ett framtida hållbart samhälle som de arbetat med i ämnet naturkunskap. Deras utställning presenteras den 6 maj på Universeum dit de internationella konferensdelegaterna också är inbjudna.

Hållbarhetskonferensen ”Learning to change our world” invigs av statsminister Göran Persson den fjärde maj.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling