Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2015-06-09]

Slagverksgruppen Got Motion spelar på Polarprisutdelningen

Hela prisceremonin visas i TV4 ikväll tisdag 9 juni klockan 20. Got Motion kommer att inleda hela programmet och spelar dessutom ut kungaparet och resten av publiken ur festlokalen vid ceremonins slut. Bilder: Got Motion

Första gången kulturskolan är med. Slagverksgruppen Got Motion från kulturskolan i Göteborgs Stad framträder på tisdagskvällen när Polar music prize delas ut i Stockholm. Det är första gången någonsin som en kulturskoleensemble är med på ceremonin.

Got Motion är en del av kulturskolan i Göteborgs Stad och har ungefär 30 medlemmar i åldrarna 14 till 22 år. De ska uppträda under Polarprisets bankett, liksom bland andra Jill Johnson och First Aid Kit, för att hylla årets polarpristagare Emmylou Harris och Evelyn Glennie.

6C7A.jpg
– Detta är en otrolig ära då det är musikvärldens mest prestigefyllda pris. I år uppträder Got Motion för att hylla några av pristagarna, framförallt slagverkaren Evelyn Glennie, säger Per Björkqvist, ensembleledare.

Startade 1991
Got Motion är en del av Göteborg Drum Corps som i sin tur tillhör kulturskolan i Göteborg. Göteborg Drum Corps startades 1991 av Per Björkqvist som alltsedan starten fortfarande driver och utvecklar ensemblerna tillsammans med andra slagverkslärare i staden.

Slagverksgruppen spelar avancerade rytmiska och melodiska låtar på slagverksinstrument. I showerna använder gruppen sig av en mängd konstuttryck för att förstärka upplevelsen av framträdandena. Målet är inte bara att ge en musikalisk utbildning utan även att ungdomarna genom samarbete lär sig att arbeta mot ett gemensamt mål och överträffa sig själva.

Många framgångar
Ensembleledaren Per Björkqvist tilldelades 2013 priset som årets pedagog av Kungliga musikaliska akademin, samt 2015 tilldelades utmärkelsen som ambassadör i Europa för Indoorpercussion. Göteborg Drum Corps och Got Motion har under åren haft fantastiska framgångar. Regerande Nordiska mästare, flerfaldiga svenska och europeiska mästare i olika årgångar. Turnéer har gjorts till en mängd länder som England, Italien, Holland och Belgien där ensemblens renommé är mycket stort. Orkestrarna har uppträtt och spelat med på invigningar i stora sammanhang som Fotbolls-EM och Friidrotts-VM på Ullevi.

7FC6.jpg
Got Motion i repetitionstagen.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Detaljplan för Vallgraven 12/kvarteret Härbärget vid Brunnsparken, redovisning av arbetet med åldersvänliga Göteborg och Göteborgs Stads program för biologisk mångfald och ekosystemtjänster var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 12 juni. . Läs kommunstyrelsens notiser här!

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling