Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Konsument

[Publicerad 2016-08-17]

Smaka på rättvist och hållbart på Kulturkalaset

I år är det fem år sedan Göteborg blev en Fairtrade city. Dessutom är staden värd för mötesplatsen Fair trade forum. Det firas med evenemanget FAIR, där besökarna kan smaka, göra och känna på rättvisa och hållbara sätt. I år är det fem år sedan Göteborg blev en Fairtrade city. Dessutom är staden värd för mötesplatsen Fair trade forum. Det firas med evenemanget FAIR, där besökarna kan smaka, göra och känna på rättvisa och hållbara sätt.

– Det kommer att bli storslaget! Vi har ett gediget program där man kan testa klimatsmart matlagning, klämma och känna på rättvisa varor och uppleva allt från filmfestival om rättvis handel ¬ och varför den behövs ¬ till en konsert med artisten Emil Jensen, säger Anna Simmons, delprojektledare för FAIR.Hon jobbar på Göteborgs Stad Konsument- och medborgarservice, som arrangerar det hela tillsammans med Nätverket för rättvis handel. FAIR är en del av Göteborgs Kulturkalas, och pågår från torsdag till lördag. Evenemanget är en utveckling av det årliga mötet Fair trade forum, som varje år hålls i en ny svensk stad. Breddat temaEnligt Anna Simmons har det tidigare år varit ett möte som främst riktar sig till specialintresserade och folk som jobbar med rättvis och etisk handel. Men i och med att man i år flyttat in på Göteborgs Kulturkalas har målgruppen breddats.– Eftersom staden är värd för Fair trade forum samtidigt som det är femårsjubileum för Göteborg som Fairtrade city ville vi göra något stort, och bjuda in allmänheten att komma och lära sig mer om hållbar konsumtion och rättvis handel. Därför har vi också i år valt att bredda temat från rättvis handel till hållbarhet i ett större perspektiv. Programmet är indelat i kategorierna Smaka, Göra och Känna.– Göra innebär till exempel workshops där man kan prova olika saker som att re-designa kläder, dansa latinamerikansk dans eller yoga. I vårt Smaka-tält finns en marknad med rättvisa varor och ett kafé med ekologiskt och etiskt märkt fika. Och i kategorin Känna finns exempelvis panelsamtal, poesi och musik, säger Anna Simmons.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Genomgång av totalekonomin för Projekt Skeppsbron, utredning av hur av hur avtalet om särskild anställningstrygghet kan avvecklas och central samordningsfunktion för omplacering och omställning var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 19 juni. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 11 juni

Sändningen startar klockan 16 på tisdag 11 juni.

Göteborgs Stads kalendarium

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling