Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Konsument

[Publicerad 2016-11-17]

Smarta kartan visar vägen till hållbar livsstil

Lättare att dela med varandra. Dela, låna, hyra eller byta saker blir allt populärare och det kan vara svårt att överblicka alla möjligheter. Nu lanserar föreningen Kollaborativ ekonomi Göteborg och Göteborgs Stads konsument- och medborgarservice smartakartan.se som gör det lättare att hitta delningstjänster.

Länk till Smarta kartan

– På kartan hittar du allt från cykelkök, bytesgrupper och solidariska kylskåp till gratisbutiker, samåkningsgrupper och digitala plattformar. Och nya initiativ tillkommer hela tiden, vilket gör det allt lättare att leva kollaborativt i Göteborg, berättar Emma Öhrwall, ordförande i föreningen Kollaborativ ekonomi Göteborg.

Gemenskap och nya möten
Smarta kartan lanseras idag torsdag 17 november i samband med att Göteborgspriset för hållbar utveckling delas ut till Seouls borgmästare Park Won-Soon. Han får priset för sitt arbete med att göra Seoul till en Sharing City.

– Att dela på resurser är ju smart både för miljön och för plånboken. När människor samverkar mer i sin vardag genom att utbyta varor, tjänster och kunskap ser vi också att det leder till gemenskap och nya möten, säger Tove Lund, planeringsledare på konsument- och medborgarservice.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling