Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Övrigt

[Publicerad 2019-09-25]

Späckad invigningsvecka för nya stadsdelshuset i Backa

Foto: Johan Twedberg

Inflytt på Selma Lagerlöfs Center. Hallå där Kathleen Hahne, centrumutvecklare på GöteborgsLokaler. Vad händer på det nya stadsdelshuset Selma Lagerlöfs Center i Backa? ”Den här veckan visar stadsdelsförvaltningen Norra Hisingen upp sina verksamheter som flyttat in i vårt nya fantastiska stadsdelshus!”

– Sedan i måndags har stadsdelsförvaltningen haft en invigningsvecka där man kan prova på olika kulturaktiviteter, få guidade visningar och naturligtvis träffa de som kommer jobba i huset. Det har varit febril rörelse i huset och det känns verkligen som att Backaborna har längtat efter det här länge.

Den officiella invigningsdagen är nu på fredag – vad händer då?

– Det är verkligen ett späckat program. Stadsdelsförvaltningen har ett program inne i huset med till exempel sittgymnastik, en guidad tur med White Arkitekter som ritat huset, wok och smaktävlingar samt olika uppträdanden med bland annat kulturskolan. Fullt av aktiviteter som visar husets bredd och möjligheter, helt enkelt.

– Klockan 18 blir det invigningstal med stadsdelsdirektören Camilla Blomqvist, stadsdelsnämndens ordförande Jens Adamik och GöteborgsLokalers vd Robert Hörnquist. Utanför det nya stadshuset ordnar vi torgaktiviteter – bland annat en dj som spelar, ansiktsmålning, trollkarlsmingel och ett stort tält där byggherregruppen som bygger Selma stad berättar om kommande projekt.

Vad är speciellt med huset?
– När man kommer in möter man en stor öppen ljusgård, där man kan stanna upp för att arbeta eller träffa människor eller ta sig vidare via olika balustrader till de olika verksamheterna i huset. Huset ska vara som ett hållbart vardagsrum för besökare och de boende i stadsdelen. Det finns ett bibliotek, en stor konsertsal, samhällsservice, fritidsgård, seniorverksamhet, kulturskola och daglig verksamhet. Längre fram kommer också en restaurang att öppna i bottenplan.

Vad händer framöver i området runt Selma Lagerlöfs torg?
– Det kommer fortsätta vara en byggarbetsplats i ett par år till. Nu inleds arbetet med att riva det gamla handelshuset för att ge plats för byggnation av bland annat äldreboende, verksamhetslokaler, hyresrätter och bostadsrätter – så Selma stad kommer att fortsätta växa.

Foto: Lars Printzén

 


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg
Göteborgs Stads plan mot hedersrelaterat våld och förtryck, Göteborgsförslag om löpande redovisning av Västlänkens kostnader, finansiering av Slottsskogsobservatoriet 2019 och färdplan för avveckling av Rosenlundsverket var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen den 9 oktober. Läs kommunstyrelsens notiser här

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling