Göteborg arrangerade ett av världens största idrottsevenemang - friidrotts-EM - under en augustivecka 2006. Samtidigt bjöd Göteborgs Stad på det största nöjesevenemanget någonsin i stan - kulturkalaset EM-festen.Vårt Göteborg har gjort nedslag i olika kommunala verksamheter som var med och genomförde det största evenemanget i Sverige på över tio år.

726_4.jpgBilder från invigningen>> BC4_2.jpgFilm från invigningen >>

10EC.jpgBilder från EM-festen>> 1588.jpgBilder från Ullevi>>

1A34.jpgAvslutningsbilder från EM>>

Göteborg får beröm för EM-veckan

2024.jpgDet största evenemanget i Göteborg på tio år får klart godkänt. ”Våra utländska gäster har aldrig upplevt ett mästerskap som varit bättre än det som vi gjort här i Göteborg”, sa Svenska friidrottsförbundets ordförande Yngve Andersson. En positiv bild av staden utomlands betyder på sikt fler evenemang, fler turister och företagsetableringar i Göteborg.
[2006-08-14] Läs mer »»

Samarbetet inom staden fungerade väl under EM-veckan

3ED2.jpgStadens samordnade insatser under EM-veckan med bland annat städning, trafikplanering, ljudmätningar och livsmedelskontroller har gått planenligt. Trafikkontoret, Västtrafik, miljöförvaltningen och park- och natur är nöjda med hur samarbetet fungerat.
[2006-08-14] Läs mer »»

1,8 miljoner besökte EM-festen

4CEA.jpgSammanlagt 1,8 miljoner människor har deltagit i den tio dagar långa EM-festen som inleddes den 4 augusti och avslutades på söndagen. ”Vi hoppades på två miljoner men nådde inte upp till det på grund av vädret sista helgen”, säger Leif Nilsson på Göteborg & Co som ändå är nöjd med besökssiffran.
[2006-08-14] Läs mer »»

Stadens näringslivsbolag lanserar Göteborg under EM

5F72.jpgNäringslivet surfar på EM-vågen. Under evenemanget passar kommunägda Business Region Göteborg på att hårdlansera staden med bilagor i dagspress och VIP-dag på Storan. ”Idrott och business hör ihop”, säger Bill Ford som var ett av dragplåstren.
[2006-08-11] Läs mer »»

Fördubblad turistinformation under EM-festen

73C8.jpgGöteborgs turistbyrå satsar stort under EM-festen med fördubblad personalstyrka och informationsplatser på många håll i stan. Dessutom testas nya grepp med turistinformation via mobiltelefon.
[2006-08-11] Läs mer »»

Trafikvärdar hjälper besökarna kryssa mellan spårvagnar

1A64.jpgAtt passera Brunnsparken under EM kan vara riskfyllt för gångtrafikanter. Därför har trafikkontoret placerat ut trafikvärdar som hjälper folk att kryssa säkert mellan spårvagnarna.
[2006-08-11] Läs mer »»

Utan volontärer skulle EM stanna

353C.jpgIngen kan ha missat dem. De flesta har turkosa tröjor, beiga kortbyxor och finns överallt. Volontärerna visar vägen, är pressvärdar, chaufförer, arenavärdinnor, domare och vätskeutdelare. Utan 3.000 frivilliga skulle EM i friidrott inte vara möjligt.
[2006-08-11] Läs mer »»

Ingen ökad prostitution under EM

4E76.jpgSexköparna håller sig borta från Rosenlund under EM-festen. Det finns heller inga tecken på ökad prostitution på stans krogar och hotell. Det konstaterar prostitutionsgruppen på Cityenheten som samarbetar med polisens trafficking-grupp under evenemanget.
[2006-08-10] Läs mer »»

Friidrottstävlingarna förändrar vardagen för förskolebarnen

6882_2.jpgEM förändrar hela stadsbilden. Men mitt i festen pågår också vardagen. Skånegatans förskola befinner sig i centrum av tävlingarna, särskilt under torsdagens fem mil i gång. Vi är vana att förändra verksamheten, säger Helena Carlander, rektor på förskolan.
[2006-08-10] Läs mer »»

Ljudnivån på EM-festen får godkänt

13E.jpgKonserterna under EM-festen är säkra för öronen. Till och med heavy metal-bandet Burst, som spelade på Frihamnspiren på tisdagskvällenl, hade en ljudnivå som höll sig inom riktlinjerna visar miljöförvaltningens mätningar.
[2006-08-09] Läs mer »»

EM-Göteborg har fokus på miljön

1AF6.jpgRobert Kronberg heter den specialdesignade återvinningsplatsen på Kungstorget. Där finns miljövärdarna Simon Rohlén och Tom Fridell som hjälper besökarna att sortera festskräpet rätt. Göteborg satsar på att profilera sig som en evenemangsstad med fokus på miljön.
[2006-08-09] Läs mer »»

Kalasande ungdomar bjuds på mineralvatten och festtips

3032.jpgDrick varannan vatten så orkar du längre. Det är uppmaningen till alla ungdomar mellan 18 och 25 år under EM-festen. De som passerar göteborgsoperan under onsdagskvällen får en flaska mineralvatten tillsammans med information om hur man festar smartare.
[2006-08-09] Läs mer »»

Gymnasieskola populärt inslag under EM-festen

4A24.jpgFörst jord, sedan ordentligt med vatten. Det är trängsel kring planteringsborden i Trädgårdsföreningens växthus. Massor av barn ville plantera sin egen växt. Den populära aktiviteten arrangeras av August Kobbs gymnasium.
[2006-08-09] Läs mer »»

Noggrann kontroll av EM-maten

64C6.jpgUnder EM har miljöförvaltningen skärpt kraven på de 60 krögare som säljer mat ute på stan. Många av de får besök av livsmedelsinspektörer. Vårt Göteborg har hängt med Stefan Carlsson och Liselott Lönn i jakten på bakterier.
[2006-08-08] Läs mer »»

Socialtjänsten satsar på ungdomarna under EM-festen

7A26.jpgSocialtjänsten satsar extra på ungdomarna under EM-veckan. För alla oroliga tonårsföräldrar finns nu en särskild guide på webben. Vårt Göteborg har följt med Karin Magnusson och Rickard Larsson från Cityenhetens fältteamut ut på stan en kväll.
[2006-08-07] Läs mer »»

Picasso ska locka storpublik till Konstmuseet

1210.jpgGöteborgs konstmuseum räknar med många besökare till sin nya stora utställning med ett 60-tal verk av Pablo Picasso som öppnar på måndagen under den pågående EM-festen. Museets chef Birgitta Flensburg tror till och med att det ska gå att slå förra årets succé då 107 000 personer såg Skagenmålarna Marie och P.S. Kröyer.
[2006-08-07] Läs mer »»

Park och Natur bygger kuliss åt SVT

2A44.jpgDen nya Operabeachen – grusgropen mellan Östra Hamngatan och Operan – ska kompletteras med gröna ytor. Tidigt i morgon bitti rullar Park- och Natur ut närmare 2000 kvadratmeter gräsmatta. Det hela har initierats av SVT som tyckte platsen var för grå för sina sändningar.

[2006-08-07] Läs mer »»

Lysande invigning startskott för EM och tillväxt

48BE.jpgRekordartade 100 000 åskådare såg invigningen av friidrotts-EM på Götaplatsen på söndagskvällen. Men det handlar inte bara om att göteborgarna och besökarna ska få en fantastiskt upplevelsevecka i det som är den största sport- och nöjesupplevelsen på tio år i Sverige. Evenemanget ska leda till tillväxt och nya jobb i Göteborg.
[2006-08-06] Läs mer »»

Största festsatsningen igång

6040.jpgPå fredagen invigdes Göteborgskalaset som i år fått nytt innehåll och bytt namn till EM-festen. Det är av de största festsatsningar som någonsin gjorts i Göteborg med 500 artister och 1000 programpunkter där all underhållning är gratis.
[2006-08-04] Läs mer »»