I år gör Sommarunderhållningen i Göteborg precis som kung Karl XVI Gustaf – fyller 60 och firar högtiden i historisk miljö!

– Vi vill göra något extra för alla dem som följt våra arrangemang genom åren. Lördagen den 5 augusti är deras dag – då blir det stort jubileumsoch avslutningskalas på Kronhuset med bland andra Peter Harrysson och Alf Hambe, säger Anna Brorson på kulturförvaltningen.

Trogen publik känner igen sig

De trogna besökarna kan vara lugna – de kommer att känna igen sig. För vem törs ändra ett vinnande koncept? Närmare 50.000 göteborgare och turister brukar hitta till Sommarunderhållningens många programpunkter.

Sommarestraden har nu etablerat sig på scenen vid Björngårdsvillan i Slottsskogen. I år kan estradens värd, Toby Magnusson, bland andra välkomna Stefan Ljungqvist, Hans Josefsson och Margareta Abrahamsson.

Bland gamla sommarbekanta återfinns också allsången med Pia Almqvist, viskvällarna vid Gräfsnäsgården och Blå Timmen i Trädgårdsföreningen.

Karin Klingenstierna är tillbaka på torsdagkvällarna och bjuder i år bland annat på Hellsongs – bandet som sjunger hårdrock som om det vore de sprödaste visor.

Spännande berättarkvällar utlovas

Men det väntar förstås en massa roligt för de yngsta göteborgarna också. Barnteater till exempel: hela sommaren blir det dramatik i både Trädgårdsföreningen och Eriksbo fritidspark – under juli dessutom i Slottsskogen.

Där väntar också spännande berättarkvällar i ett samarbete med Berättarcentrum Väst. Sist men inte minst återupplivas en gammal tradition för att sätta guldkant på jubileet.

Från den 1 juli och sex lördagar framöver blåser trumpetare från Domkyrkans torn så att alla säkert hör att Sommarunderhållningen fyller jämna år. Precis som kungen.