Här rapporterar Vårt Göteborg fortlöpande om ljusbränder som räddningstjänsten i Storgöteborg ryckt ut till fram till den 17 december. Senaste branden överst.

5AAC.jpg

Söndag 12 december,
klockan 15.15
Brand i ett kök i Lindome. Branden startade i en adventsljusstake som brann ner i bordet. En kvinna i en grannlägenhet larmade räddningstjänsten efter att hon hört brandvarnaren i den drabbade lägenheten. Tack vara det tidiga larmet räddades lägenheten från en än värre skada.

Söndag 12 december,
klockan 09.40:
Brand i ett kök i Kungsbacka. Också här startade branden i en adventljusstake som brann ner i köksbordet. Tre personer fick räddas ut. Dessutom räddades tre undulater.

Söndag 5 december,
klockan 18.08:
Brand i lägenhetskök i Bergsjön. Ljusstake konstaterades kvarglömd. Brandskadorna blev störst i köket, medan lägenheten i övrigt fick omfattande rökskador.

Söndag 5 december,
klockan 16.16:
Brand i ljusstake och brädan den stod på. Händelsen inträffade på Fässbergshemmet, och det befintliga brandlarmet påkallade personalens uppmärksamhet vilka släckte branden. En så kallad ”happy fire” enligt räddningstjänsten.

Söndag 5 december,
klockan 15.38:
Ljusstake som brinner ner i köksbordet bland tidningar och div. En bilist som passerar upptäcker de öppna lågorna från villafönstret. Ägarna är inte hemma, men tillsammans med en granne tar sig bilisten in i villan och släcker branden. Händelsen inträffade i Torslanda.

Torsdag 2 december,
klockan 23.09:
Ett ljus brinner ner i en TV-apparat i en lägenhet i Masthugget. Hyresgästen lyckas själv släcka branden, varefter han bär ut den brandskadade TV:n på balkongen. Räddningstjänsten behöver enbart konstatera faktum, i övrigt ingen insats.

Måndag 29 november,
klockan 15.22:
I en villa i Rävlanda brinner en adventljusstake ner i köksbordet. Skadorna inskränkte sig till bordsskivan, men sannolikt drabbades villan av rök och sotskador.

Här brann det 2003 >>