Här rapporterar Vårt Göteborg fortlöpande om ljusbränder som räddningstjänsten i Storgöteborg ryckt ut till fram till den 19 december. Senaste branden överst.

31 december, klockan 21.32
Räddningstjänsten larmas till en lägenhet på Blåsvädersgatan i Biskopsgården. Vid framkomst konstaterar man att det har brunnit i ett bord som förmodligen antänts av levande ljus. Personer på plats har lyckats släcka och vädra ut det mesta av röken.

27 december, klockan 21.15
Larm från en villa på Svampvägen i Kungälv. Brand i gryta på spisen har spridit sig upp i fläkt och fläktskåp. En person som bor i huset kväver elden i kastrullen genom att sätta på grytlocket och tar sig sedan ut i hallen och hämtar en handbrandsläckare och släcker branden i skåpet och fläkten. Ingen person skadas.

23 december, klockan 21.26
Larm från en villa på Hemvärnsvägen i Kungsbacka. Levande ljus har lämnats på ett glasbord. Det har tagit sig i papper. Glasskivan spricker och sterarin rinner ut. Det börjar även brinna i en fjärrkontroll och annat som ligger på bordet. Branden släcks innan räddningstjänsten kommer till platsen och ingen kommer till skada. Räddningstjänsten vädrar ut och kontrollerar med värmekamera.

23 december, klockan 07.14
Automatlarm från Svaleboskogens vårdhem. En kastrull med gröt har börjat brinna på spisen. Personal slänger ut kastrullen och stänger fläkten. Branden slocknar och vädring påbörjas. Fläkten är brandskadad. Räddningstjänsten kontrollerar fläkt och imkanal och konstaterar att branden inte spridit sig.

16 december, klockan 14:30
En lägenhetsinnehavare på Nymånegatan i Kortedala har gått hemifrån och glömt släcka ljusen i adventsljusstaken. När innehavaren kommer hem igen är lägenheten rökfylld och räddningstjänsten larmas. Branden startade i vardagsrummet och lägenheten blir totalskadad av rök, branden är av mindre omfattning. Röken har också spridit sig upp till krypvinden.

15 december, klockan 00:10
Det automatiska brandlarmet löser ut i ett pentry på Gröna stråket på Sahlgrenska universitetssjukhuset. Personal har glömt mat på spisen. Mindre rökutveckling har utlöst larmet.

8 december klockan 19:27
Automatlarm från Frälsningsarméns stödboende på St Eriksgatan. Ett stearinljus har troligtvis vält ner i en säng eller så har något stått för nära ljuset som antänt en madrass. Branden är släckt när räddningstjänsten kommer fram och möter personalen som bär ner den brandskadade madrassen till innergården. Två korridorer har blivit rökfyllda men inga personskador rapporteras.

8 december, klockan 11.30
Räddningstjänsten rycker ut till en mindre brand i köket i en lägenhet på andra våningen i Timmerslätt i Partille. Ett ljus på köksbordet har brunnit ner och antänt bordet. Ingen var hemma.

Lördag 6 december klockan 01.03
Larm om röklukt i fastighet på Pontus Wiknersgatan i Johanneberg. Räddningstjänsten konstaterar att en personglömt något i ugnen. Rökutvecklingen blir kraftig så lägenheten och trapphuset ventileras.

Fredag 5 december klockan 15.26
Räddningstjänsten larmas av grannar som känt röklukt i ett flerbostadshus på Andra Långgatan. Rökdykare hittar lägenheten där man glömt mat på spisen.

Torsdag 4 december klockan 19:50
Räddningstjänsten får ett automatlarm från ett företag på Knipplekullen vid Lillhagen. Ett levande ljus har ställts in på toaletten för att höja stämningen. Manschetten tar eld, larmet går.

Torsdag 4 december, klockan 8.54
Automatiskt brandlarm från ett vårdhem på Bassänggatan vid Alelyckan.
Vid undersökning hittar räddningstjänsten en spisplatta som är på i ett rum på bottenvåningen. Det har tagit eld i något platsföremål men självslocknat. Rumsinnehavaren har tagit sig ut genom fönstret.

Tisdag 2 december, klockan 0:21
Brand i ett vårdhem i Lillhagsparken. En patient har tänt ett stearinljus och somnat ifrån det så att en mindre brand uppstått i sängbordet. Personalen har lyckats släcka och röja undan. Räddningstjänsten börjar med att vädra ut röken.

• Vårt Göteborg rapporterar ljus- och köksbränder i december [2008-12-01] »»

Här brann det 2007 »»