Här rapporterar Vårt Göteborg fortlöpande om ljusbränder som räddningstjänsten i Storgöteborg ryckt ut till fram till den 21 december. Senaste branden överst.

Torsdag 15 december,
klockan 21.39
Brand i en lägenhet i Gårdsten. Ett kvarglömt ljus antände en större spegel som hängde över ljusstaken. Lägenhets- innehavaren hörde brandvarnaren och lyckades själv släcka branden. Räddningstjänsten lämpade ut brandskadade delar av spegeln och en bänk.

59AC_4.jpgTisdag 13 december,
klockan 15.10
På Artillerigatan i Gamlestan brinner en adventljusstake ner och antänder ett bord. En förbipasserande upptäckte branden via lägenhetsfönstret, tack vare detta blev skadorna hanterbara.

Tisdag 13 dec,
klockan 07.01
Brand i ljusdekoration i lägenhet i Brunnsbo . Skadorna inskränkte sig till ljusstake och bord.

Måndag 12 december,
klockan 18.14
Under en luciafest på en skola i Partille glömde man en tänd ljusstake i ett obevakat rum. En förbipasserande såg hur lågorna slog upp från den antända ljusstaken och bordsduken. Han lyckades ta sig in på skolan och släckte med vatten. Räddningstjänsten konstaterade att branden var släckt men skollokalen måste rökventileras.

Söndag 11 december,
klockan 13.10

Tack vare en uppmärksam granne räddades ett radhus i Frölunda från en större brandskada. Det var en adventljusstake som fattat eld och lågorna syntes genom fönstret. Grannen tog sig in via ett öppet fönster och släckte branden. Räddningstjänsten, som hjälpte till med att rökventilera huset, vill än en gång betona att vakna grannar och brandvarnare är guld värda.

Torsdag 8 december,
klockan 18.08
På en skola i Majorna firades lucia varvid en handväska antändes av ett värmeljus. Det automatiska brandlarmet utlöstes och folk uppmärksammade händelsen. Små skador tack vare larmet.

Onsdag 7 december,
klockan 12.50
Tack vare att grannarna hörde brandvarnaren larmades räddningstjänsten till en lägenhet i Västra Frölunda. En adventljusstake brann ner i bordet och antände en hög med tidningar. Branden kunde släckas med en kastrull vatten. Att skadorna kunde minimeras var brandvarnarens förtjänst.

Fredag 2 december,
klockan 12.09
Larm till en lägenhet i Angered. Tack vare att grannar hörde brandvarnaren kunde skadorna från det nedbrunna ljuset stanna vid en bordsbrand.

5346.jpgTisdag 29 november,
klockan 10.43
Lägenhetsbrand i Gårdsten. Levande ljus på en bricka antänder duk och bordsskiva.

Måndag 28 november,
klockan 18.43

Brand i ett badrum på Topasgatan på grund av levande ljus.

Måndag 28 november,
klockan 11.30:

Ett tillbud i en lägenhet på Viktoriagatan. Dessbättre orsakade det nerbrända ljuset endast en skada på ljusstaken.

Fredag 25 november,
klockan 15.22:
Räddningstjänsten larmas till en lägenhet i Angered. Ett värmeljus hade antänts och därvid spräckt bordets glasskiva, brinnande ljusmassa föll ner och antände golvmattan.

Här brann det 2004 >>