Läs artiklarna här. Vårt Göteborgs reporter var på plats i Race Village i Frihamnen den 14 till 21 juni och gjorde nerslag i och kring stadens paviljong. Vi följde också med när vinnarna i Vårt Göteborgs tävling följde med ut och såg tävlingsbåtarna ge sig av på slutetappen till Haag i Nederländerna. Här har vi samlat artiklarna.

Fulla segel och glada miner när Volvo Ocean Race gav sig av [2018-06-21]
Vinnare fick se starten till havs.”Det är once in a lifetime”, ”Som en tidig julafton”. Entusiasmen gick inte att ta miste på när 20 glada göteborgare fick följa starten på sista etappen av Volvo Ocean Race från en båt utanför Älvsborgs fästning.

Segling, bad, bastu och mycket mer i Jubileumsparken [2018-06-21]
Öppen för alla hela sommaren. Jubileumsparken är populär och förra året hittade 60 000 besökare hit. Även i år fylls parken med aktiviteter hela sommaren – öppna för alla och gratis.

Gör en virtuell resa på 400 år genom Göteborg [2018-06-20]
Från 1600-talet till Frihamnen år 2021. ”Kul, spännande och intressant” så sammanfattar 13-årige Albin sin VR-resa. Han har stått i stadsbyggnadskontorets container i Race Village men förflyttat sig långt – från 1600-talets Göteborg till Frihamnen år 2021.

Delningsekonomi och elmobilitet på seminarium om smarta städer [2018-06-20]
Göteborg delar erfarenheter med andra. Hur självkörande bilar och elfordon påverkar framtidens städer, affärsmodeller för delningsekonomi och vilken roll cirkulär ekonomi har för hållbara städer. Det är frågor som diskuteras på Smart City Seminars i Race Village onsdag 20 juni.

Stadsvandra virtuellt i framtidens Frihamnen [2018-06-19]
Skanna QR-kod med mobilen. Med mobilen ena handen och en karta i den andra går det nu att stadsvandra virtuellt i framtidens Frihamnen. Allt med hjälp av mobilen och QR-koder.

Demokratikampanj i Frihamnen under Volvo Ocean Race [2018-06-19]
”Ge inte bort din röst”. Volvo Ocean Race är mycket mer än en seglingstävling. Under folkfesten finns också möjlighet att få veta mer om valet i höst, hur man röstar och inte minst – varför det är viktigt.

Så minskar vi plasten i havet [2018-06-19]
Havsmiljön i fokus på Volvo Ocean Race. ”Miljöarbetet går inte jättefort, men Göteborg kan ge viktiga bidrag. Ett mål är att halvera utsläppen av plastskräp i havet till 2021”. Det sa miljöförvaltningens direktör Anna Ledin när hon bland annat deltog på Volvo Ocean Summit i Frihamnen på måndagen.

Min resa – en utställning av och med göteborgare visas i Frihamnen [2018-06-18]
Satsning av tio stadsdelar. Hundra berättelser med temat Min Resa visas i Göteborgs Stads paviljong under Volvo Ocean Race. Det är en gemensam satsning från Göteborgs tio stadsdelar. ”Nu när jag ser allt tillsammans är det fantastiskt bra. Här kan man lära av varandras erfarenheter”, säger Samira Ajanovic, som deltar i utställningen.

Provgå och ställ frågor om Hisingsbron [2018-06-16]
Minimodell av bron på Volvo Ocean Race. Hisingsbron ska stå färdig om fyra år. Men redan nu kan du provgå ”Lilla Hisingsbron”. Under Volvo Ocean Race finns en mindre version på plats i Frihamnen. Det gör även representanter från Trafikkontoret och entreprenören Skanska/MTH, som kommer att svara på frågor och berätta mer om Göteborgs kommande bro.

Kom och prata jobb med Göteborgs Stad på Volvo Ocean Race [2018-06-15]
”Rolig arbetsgivare med stora möjligheter”. Göteborgs Stad behöver rekrytera medarbetare. I stadens paviljong under Volvo Ocean Race kan besökarna träffa karriärcoacher, göra karriärtest och prata med personal som jobbar i staden.

Volvo Ocean Race lockar volontärer från hela landet [2018-06-14]
Josefine från Sandviken är årets maskot. 450 volontärer jobbar under Volvo Ocean Race. Många är göteborgare, men flera reser från andra delar av landet eller andra länder. En av dem är Josefine Hagström från Sandviken. Hon ska jobba som evenemangets maskot från morgon till sen kväll alla dagar.

Se In-Port race från Käringberget [2018-06-13]
Göteborgs garnison välkomnar allmänheten. På söndag 17 juni är det In-Port race, en del av Volvo Ocean race, i Göteborg. På Käringberget har publiken första parkett och därför öppnar Försvarsmakten upp för allmänheten. Samtidigt passar man på att anordna Garnisonens dag.