Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Miljö & kretslopp

[Publicerad 2019-04-11]

Städbåten Ren-Ström börjar sitt skift

Foto: Göteborg Energi

Hållbart vårtecken. Städbåten M/S Ren-Ström är tillbaka. Som ett säkert vårtecken kastade hon loss från Lejontrappan i veckan. Varje säsong samlar M/S Ren-Ström in 10 ton skräp från Göteborgs kanaler.

Från april till oktober städar M/S Ren-Ström i stadens kanaler flera gånger i veckan och samlar in sammanlagt 10 ton skräp. Det som plockas upp körs till avfallsverket i Sävenäs och blir energi som värmer upp Göteborg.

– Satsningen på M/S Ren-Ström är ett utmärkt exempel på hur vi genom att jobba tillsammans kan bidra till en renare stadsmiljö och en mer hållbar stad för alla göteborgare, säger Lena Dalerup, VD på Innerstaden Göteborg.

Drivs av solenergi
Premiärturen skedde i anslutning till den traditionella städmorgonen ”tour de skräp”, då politiker, handlare, fastighetsägare och tjänstepersoner runt i city går och plockar skräp tillsammans.

M/S Ren-Ström är en elbåt som drivs av förnybar solenergi. Hon bemannas och sköts av Park- och naturförvaltningen i Göteborg med stöd av Innerstaden Göteborg, Göteborg Energi och Stena Line.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Göteborgs Stads kalendarium

Hitta aktiviteter här!

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Projekt Skeppsbron, Göteborgsförslaget om ett Sverigefinskt kultur- och informationscenter, riktlinjer för personalförmåner och utredning om ett stödcentrum för utsatta för hedersrelaterat våld var några av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdag 10 april. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se kommunfullmäktiges webbsändning 28 mars

Stadsutveckling Göteborg

Upprustning Brunnsparken

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling