Vårt Göteborg – Göteborgs Stads nyhetstidning

Kultur & fritid

[Publicerad 2019-08-16]

Stadsbibliotekets höstprogram ute nu

Goran Vojuvic, Tessa Hadley, Saram Yasbek, Nicole Krauss, Susanna Alakoski, Anna Takanen, Alice Dadgostar, Kjell Espmark, Athena Farrokhzad, Johan Jönsson – ett axplock av höstens gäster på Stadsbiblioteket.

”Ambition att ha något för alla”. Innehållet i höstens program på Stadsbiblioteket spretar som vanligt åt olika håll. Det blir allt ifrån sagoläsningar på olika språk, bokcirklar, författarbesök och filmfestival för unga. "Vår ambition är att ha något för alla", säger Martin Holmquist, programsamordnare på Stadsbiblioteket.   

Bland de svenska författarbesöken finns Susanna Alakoski som är aktuell med första delen av en kvinnohistorisk romansvit. Det blir även flera internationella gäster i programserien Internationell författarscen Göteborg. Brittiska Tessa Hadley (Syskonen, Sent på dagen) är en av dessa.

Filmfestival 25–28 oktober
Under Göteborgs konstbiennal ställer en grupp svenska och senegalesiska konstnärer ut i utställningshallen i ett samarbete med Konstepidemin.

– En rolig nyhet är att Stadsbiblioteket blir en av huvudarenorna för Göteborg Film Festival Prisma, som tidigare hette Lilla filmfestivalen, för barn och unga. Den 25–28 oktober gästas biblioteket av celebra gäster, det blir filmworkshops och förstås massor av film, berättar Martin Holmquist.

Program i fickformat
Du hittar programmet online. Nytt för i höst är att det finns tryckta månadskalendarier i ett smidigt fickformat att hämta på biblioteket, ett för varje månad.


Gilla och följ Vårt Göteborg

Facebook logo

Twitter logo

Vårt Göteborgs nyhetsbrev

Nyheter från Göteborgs Stad varje vardag. Prenumerera här

Beslut i kommunstyrelsen

Gustav Adolfs Torg

Förstudie om gränslös vård i Angered, Göteborgs Stads risk- och sårbarhetsanalys och Göteborgsförslag [828] Hearing om Västlänkens tidplan, budget och miljö. Det var tre av de ärenden som kommunstyrelsen beslutade om onsdagen 11 september. Läs kommunstyrelsens notiser här!

Se sändningen från kommunfullmäktige 12 september

Gamla Göteborg

Götaälvbron fyller 80

Läs fler artiklar i serien Gamla Göteborg

Stadsutveckling Göteborg

En grön och nära storstad för alla – läs om stadsutvecklingen på sajten Stadsutveckling Göteborg.

Göteborgs Stads kalendarium

Göteborgs officiella besöksguide - Go:teborg.com

Vad är på gång i Göteborg? Hitta evenemang, restauranger och boende i Göteborgs officiella besöksguide

 

Länkar

Vårt Göteborgs länksamling