Minivarv runt Kuggen och nyutvecklat spel Lördag 27 april bjuder Älvrummet och Göteborgsvarvet in till en gemensam familjedag. Där kommer man kunna testa ett nyutvecklat stadsutvecklingsspel, springa runt Kuggen och få medalj eller bygga sin egen stad med klossar. Eller bara ta en kaffe.

I Älvrummet kan man bland annat prova ett nytt digitalt spel om stadsutveckling. Foto: Älvstranden Utveckling

– Det digitala spelet är alldeles nytt. Det handlar om att utveckla framtidens stad, och förstå alla parametrar som spelar in – väljer man det ena så kanske man måste välja bort det andra. På Vetenskapsfestivalen lät vi högstadieelever testa spelet, och de tyckte det var kul och bra. Målet är att skapa engagemang och intresse för stadsutveckling, säger Maria Karlsson på Älvstranden Utveckling.

Det digitala spelet – som är så nytt att det ännu håller på att finslipas – är ett nytt permanent inslag på Älvrummet.

Ett annat av huvudnumren på familjedagen är Minivarvet runt Kuggen, som arrangeras i samarbete med Göteborgsvarvet.

– Alla barn upp till sex år kan delta, och de springer ett varv runt Kuggen – 200 meter ungefär. Det kostar 50 kronor och alla som deltar får medalj och t-shirt, säger Maria Karlsson.

Alla andra aktiviteter är gratis. Älvrummet ligger i Lindholmen Science Park och är Göteborgs Stads arena för stadsutveckling i Älvstaden.