Fortsatt dialog med göteborgarna. Älvstadendagarna arrangeras i Nordstan 6-8 oktober. Under dessa tre dagar blir det samtal, seminarier och utställningar om Älvstaden.  “Älvstadendagarna är ett sätt för Göteborgs Stad att fortsätta dialogen med göteborgarna om utvecklingen i centrala stan”, säger Anna Hoffmeister, projektledare för Älvstadendagarna.

Göteborgs Stad: Program för Älvstadendagarna

För tio år sedan antog Göteborgs Stad Vision Älvstaden. Det är Nordens största stadsutvecklingsprojekt. Tanken är att centrala Göteborg ska vara dubbelt så stort 2035. Målet är 25 000 nya lägenheter och 50 000 nya arbetsplatser.

— Vi involverade internationella experter, göteborgare från hela staden och även medborgare som normalt sett inte kommer till tals, säger Adelina Lundell på Älvstranden utveckling, som var med och tog fram visionen.

Göteborg förändras

Saker som ses som viktiga är att knyta ihop Göteborg både fysiskt och socialt, men också att möta utmaningar kring vattenivåer som stiger, segregation och förändrad ekonomi.

– Nu har vi tio års arbete bakom oss och Göteborg förändras framför våra ögon, säger Anna Hoffmeister.

För alla och fritt inträde

Visionen och utvecklingen av centrala Göteborg runt älven är i fokus under Älvstadendagarna. Arrangemanget är öppet för alla och fritt inträde. Läs mer om programmet i länken nedan.