Samtal om stadsutveckling i åtta avsnitt. Nu lanseras podden Älvstadendagarna. Det blir åtta avsnitt, en om själva projektet och en om varje delområde. “Det är roligt att prova ett nytt sätt att nå ut till folk i dessa tider. Vi vet att Älvstranden engagerar, folk är nyfikna på vad som händer i staden, har många frågor och åsikter”, säger Manne Fridell, bolagskommunikatör på Älvstranden Utveckling.

Förra året arrangerades Älvstadendagarna i Nordstan under två dagar i mitten av oktober. Det fanns informationsskärmar, en stadsmodell över Älvstaden och det var föreläsningar och paneldebatter.

– Det kom jättemycket folk och stadsutvecklingen i Göteborg fick bra uppmärksamhet. Vi hade velat göra det på samma sätt i år och utöka en dag, så att folk skulle hinna komma även på helgen, säger Manne Fridell.

Lennart Persson leder samtalen

Men som kom covid-19-pandemin och ett publikt evenemang i Nordstan eller på annan plats  var uteslutet.

– Vi tänkte att vi får försöka nå ut på ett annat sätt och har testat att göra podd. Lennart Persson, som jobbat med radio och tv, var samtalsledare i fjol i Nordstan och i podden leder han samtal med anställda inom staden som är ansvariga för utvecklingen i respektive delområde.

Svarar på frågor på Facebook

Det finns åtta avsnitt av podden. Ett om själva projektet och ett om varje delområde: Ringön, Backaplan, Södra Älvstranden, Lindholmen, Frihamnen, Gullbergsvass och Centralenområdet. Varje avsnitt är ungefär en kvart långt. Förutom att avsnitten går att lyssna på så har de även filmats.

Podden heter Älvstadendagarna och avsnitten publiceras på måndag 16 november. Den 16 december är det ett liveevent på Göteborgs Stads Facebook-sida klockan 17.

– Vi hoppas att de som lyssnat på podden dyker upp och ställer frågor. Jörgen Hermansson, från stadsledningskontoret, Ulrika Palmblad, från Älvstranden Utveckling, och någon från Älvrummet som är med och svarar, säger Manne Fridell.